Ο Βαγγέλης Μουρίκης κέρδισε για το «Digger» το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σαράγιεβο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:15
21/8

Ο Βαγγέλης Μουρίκης κέρδισε για το «Digger» το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σαράγιεβο

Ο καταξιωμένος ηθοποιός κέρδισε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο 26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγιεβο για το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

Από τον Πάνο Γκένα

Το 26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγιεβο ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων, τα οποία είχαν έντονο ελληνικό χρώμα.

Ο Βαγγέλης Μουρίκης κέρδισε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το «Digger», κινηματογραφικό ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη που συμμετείχε στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Η ταινία είχε πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου είχε αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «The Artist» Μισέλ Χαζαναβίσιους και μέλη ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Βερολίνου Κάρλο Σατριάν, η ηθοποιός Γιαντράνκα Ντόκιτς, ο σκηνοθέτης Σρένταν Γκολούμποβιτς και η Επικεφαλής βιομηχανίας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μεξικανικού Φεστιβαλ Κινηματογράφου Μορέλια Άντρεα Σταβενχάγκεν.

 

Στην Τελετή, η Αναστασία Κρατίδη που συμμετείχε με το μικρού μήκους «Στα Βήματά της» κέρδισε Ειδική Μνεία της Επιτροπής, ο παραγωγός Βασίλης Χρυσανθόπουλος κέρδισε στα βραβεία της Αγοράς Cinelink το Eave + Award για «Το Ευαγγέλιο του Κίμωνα» σε σκηνοθεσία Νεριτάν Ζιντζιρία και η Ζακλίν Λέντζου το βραβείο Cinelink Iridium για το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις».