Ανεβάστε το volume και... «Δεύτε Λάβετε Techno» στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
17:10
12/9

Ανεβάστε το volume και... «Δεύτε Λάβετε Techno» στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας!

Χορός, δράμα, μουσική, τεχνολογία! Το μουσικό ντοκιμαντέρ «God Said Give 'Em Drum Machines» έρχεται για να σας ξεσηκώσει στο Music & Film τμήμα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας!

Roland TR-808, TR-909, E-Mu Drumulator, Boss DR-110. Γράμματα και αριθμοί για τους περισσότερους, αλφαβήτα για την γενιά του Ντιτρόιτ που άλλαξε την χορευτική μουσική για πάντα.

Το ντοκιμαντέρ του Κρίστιαν Χιλ γυρίζει το ρολόι στις αρχές του '80 και συνομιλεί με αυτούς που εφηύραν την techno μουσική. Μια μουσική ολοκληρωτικά συντεθειμένη σε techno-κουτιά και αυτά τα θαυματουργά drum machines που σαν ενέσεις αδρεναλίνης ίδρωσαν για πάντα τις πίστες πρώτα της Αμερικής, κι έπειτα, μέσω Λονδίνου και Βερολίνου, της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα με τους πρωθιερείς (Άτκινς, Μέι, Μπάξτερ, μεταξύ άλλων), ο Χιλ παρακολουθεί τολμηρά την ιστορική διαδρομή που γέννησε την techno και δεν παραλείπει να τονίσει τα φυλετικά χαρακτηριστικά της, τιμώντας τις γερές μαύρες πλάτες που στήριξαν μεταγενέστερους λευκούς σουπερστάρ. 

Ακούστε στη συνέχεια το Spotify playlist για να προετοιμαστείτε με τα απολύτως απαραίτητα και ραντεβού στο Music & Film τμήμα των φετινών Νυχτών Πρεμιέρας!

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί 28 Σεπτεμβρίου - 9 Οκτωβρίου 2022.