Προστριβές στο «Brokeback Mountain»: Ο Ανγκ Λι εκτελούσε χρέη διαμεσολαβητή ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:40
21/12

Προστριβές στο «Brokeback Mountain»: Ο Ανγκ Λι εκτελούσε χρέη διαμεσολαβητή ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του

Στα γυρίσματα ενός από τα μεγάλα «καταραμένα ρομάντζα» του 21ου αιώνα υπήρχαν συχνά διαφωνίες ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, προερχόμενες από τη διαφορετική ερμηνευτική προσέγγισή τους. Όπως δήλωσε ο Ανγκ Λι, συχνά έπρεπε να διαμεσολαβήσει για να επιλύσει τη διαφωνία.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Από τα μεγάλα «καταραμένα ρομάντζα» των ‘00s και, βέβαια, μια εμβληματική στιγμή του queer κανόνα, το «Μυστικό του Brokeback Mountain» θα ήταν αδύνατο να έχει τον δέοντα συναισθηματικό αντίκτυπο χωρίς τη χημεία ανάμεσα στους Χιθ Λέτζερ και Τζέικ Τζίλενχαλ. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Ανγκ Λι, όμως, για να επιτευχθεί η ισορροπία μεταξύ τους χρειάστηκε πολλές φορές να διαμεσολαβήσει, ώστε να αμβλύνει τις προστριβές.

«Η αύρα του Χιθ είναι η δύναμη της ιστορίας και ο ίδιος έκανε μεγάλη προετοιμασία μόνος του πριν έρθει στα γυρίσματα. Συχνά με εντυπωσίαζαν οι ιδέες του όπως και να βλέπω να αναπτύσσεται η σχέση ανάμεσα στον χαρακτήρα του και σε εκείνο του Τζέικ μπροστά στα μάτια μου, από τις πρόβες μέχρι την έναρξη των γυρισμάτων. Βέβαια, ενώ του έβγαινε φυσικά να είναι φροντιστικός απέναντι στη Μισέλ Γουίλιαςμ απέναντι στον Τζέικ είχε διαφορετικό ύφος όσον αφορά τη δουλειά μεταξύ τους. Κάποιες φορές υπήρχαν προστριβές, όχι καυγάδες απλά μια σύγκρουση ανάμεσα στις μεθόδους τους. Χρειάστηκε να ενεργώ ως διαμεσολαβητής αλλά ήταν και οι δυο καλοί και έκανα προσπάθεια να να βρουν μια λύση» είπε ο Ανγκ Λι και συνέχισε.

«Ο Χιθ δεχόταν οδηγίες, αλλά προτιμούσε να δουλεύει μόνος, δεν ήταν κάποιος που ήθελε να του μιλάς πολύ, ήταν ανεξάρτητο πνεύμα. Για μένα αν το αποτέλεσμα ήταν σωστό, ήμουν χαρούμενος. Όταν δεν ήταν, του το ανέφερα και θα δοκίμαζε κάτι διαφορετικό. Ήταν ένας θαυμάσιος νέος ηθοποιός», κατέληξε, κάνοντάς μας για ακόμα μια φορά να αναρωτηθούμε πόσες μεγάλες ερμηνείες μας στέρησε ο πρόωρος θάνατός του.