Όλοι για την παρέα: Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της σειράς «Αόρατοι» της COSMOTE TV - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:56
22/11

Όλοι για την παρέα: Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της σειράς «Αόρατοι» της COSMOTE TV

Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της νέας κωμικής περιπέτειας, «Αόρατοι» και μιλήσαμε με τους συντελεστές. Ή καλύτερα την παρέα των «Αόρατων», μιας ιδιότυπης «συμμορίας» από εκείνες που δεν βλέπουμε συχνά, αλλά θα θέλαμε να ξέρουμε καλύτερα.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Στα πρότυπα των limited series, όπως οι κύκλοι του «Έτερος Εγώ» ή οι «42οC», η COSMOTE TV μπαίνει στα χωράφια της κωμωδίας και συστήνει τη νέα της ιστορία. Βασισμένο σε μια αληθινή υπόθεση μιας αγγελίας που ο Χάρης Μαζαράκης είδε στην Αγγλία, η ιστορία των «Αόρατων», μιας ετερόκλητης παρέας που ζει στο κέντρο της Αθήνας και ιδρύει μια εταιρεία που παρέχει άλοθι για εξωσυζυγικές περιπέτειες, έρχεται σύντομα στα συνδρομητικά της κανάλια.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Νίκος Πουρσανίδης, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Βασιλική Τρουφάκου και η Γιούλικα Σκαφιδά κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους μιας περιπέτειας που μπορεί και να μην είναι αυτό που φαίνεται.

«Είναι μια σοβαρή κωμωδία, η κωμωδία της ατάκας». Έτσι περιγράφει ο Χάρης Μαζαράκης, σκηνοθέτης της σειράς τους «Αόρατους», διαχωρίζοντας τη θέση του από εκείνους που θα χαρακτηρίσουν την σειρά ως μαύρη κωμωδία, καθώς η δική του έχει μέσα «αίμα».

Οι πέντε χαρακτήρες της σειράς που δρουν ως άλοθι σε ανθρώπους που θέλουν να κρύψουν τις απιστίες τους, σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με κάτι πολύ σοβαρότερο, με χειροπέδες στα χέρια. Κι εκεί θα ξεκινήσει -ή θα καταλήξει;- η περιπέτεια, που θα τους κάνει μια πιο ισχυρή ομάδα.

Βλέποντας τα γυρίσματα της σειράς στο OTE Academy, που μεταμορφώθηκε σε ένα αστυνομικό σταθμό, όπου οι πέντε ήρωες οδηγούνται για να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, καταλαβαίνεις πως η σειρά γυρίζεται με κινηματογραφικούς όρους και κανόνες, στα πρότυπα που η COSMOTE TV γυρίζει τις παραγωγές της.

«Η ιδέα που πρωτογράφτηκε το 2016 θα μπορούσε να είναι θεατρικό ή ταινία, και όταν κατέληξε στα 8 επεισόδια, έπρεπε να σκεφτώ τι είναι αστείο σαν κοινός τόπος για τους θεατές που θα την δουν» θα σχολιάσει ο Χάρης Μαζαράκης ως σχόλιο στο πως γράφεται πλέον μια κωμωδία στο σήμερα σε σύγκριση με τις κλασικές ελληνικές ταινίες.

«Το χιούμορ μέσα στα χρόνια είναι κάτι που δεν αλλάζει έτσι όπως το εισπράττει κάποιος και γι’ αυτό θέλω να γράφω σενάρια όπως εκλαμβάνω εγώ το χιούμορ και τις περισσότερες φορές γελάνε οι φίλοι μου». Πάνω σε αυτό το γνώμονα στηρίχτηκε και έγραψε -με τον Θωμά Νικολαϊδη- το σενάριο των «Αόρατων».

Όσο για το ετερόκλητο καστ, είναι όσο ετερόκλητη είναι και η παρέα των ηρώων της σειράς. Γνώριμοι και γνωστοί από την τηλεόραση, το θέατρο και το σινεμά, συνεργάζονται για πρώτη φορά όλοι μαζί, φανερώνοντας πως τελικά οι παρέες που μπορούν να προκύψουν, είναι και εκείνοι που θα μποροέσουν να στηρίξουν περισσότερο μια τέτοια δουλειά.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου, εγκέφαλος αυτής της ομάδας, που ο Χάρης Μαζαράκης έγραψε κατά κάποιον τρόπο, τον ρόλο πάνω του, είναι ο ψιλικατζής της διπλανής πόρτας, ένας άλλος ψυχολόγος της γειτονιάς, όπου πολλοί μπορούν να του εκμυστηρευτούν τα πάθη τους. «Σαν executive producer» είμαι εγώ, εκτελεστής είναι ο Μήτσος, ο Νίκος Πουρσανίδης».

Από την άλλη, ο Νίκος Πουρσανίδης, που συνεργάστηκε με τον Μάκη Παπαδημητρίου στην «Μήδεια» το περασμένο καλοκαίρι, νιώθει πως «υπάρχει κοινός κώδικας, όχι μόνο γιατί γνωριζόμαστε από πριν, αλλά γιατί έχουμε κοινό χιούμορ, αλλά όσο κι αν υπάρχει αυτό, χρειάζεται ένα σενάριο καλό που θα λειτουργεί ως μπούσουλας».

Τελικά όμως τι νιώθουν οτι γυρίζουν; Τηλεόραση ή σινεμά; «Δεν αλλάζει ο τρόπος γυρίσματος, αλλάζουν οι χρόνοι» θα σχολιάσουν για τους «Αόρατους» που κρατούν γύρισμα εδώ και δυο μήνες τώρα.

Και η Γιούλικα Σκαφιδά θα μείνει στην παρέα και στην κοινή αισθητική «Οι παρέες όταν είναι ενωμένες μπορούν να κάνουν θαύματα, κι αυτό έχω να το νιώσω από το «Νησί» στο Mega. Μια παρέα που μπορεί να μιλήσει με έναν κοινό κώδικα μπορεί να συνεννοηθεί και να κάνει ακόμα και «αδύνατα» πράγματα».

«Υπάρχουν μυρωδιές σινεμά στο πως γυρίζουμε εδώ, αλλά δεν θέλω να διώξω από πάνω μου την συνθήκη της τηλεόρασης, γιατί εγώ την αγαπώ πολύ την τηλεόραση, δεν τη σνομπάρω» θα σχολιάσει για τη σύγκριση γυρίσματος σινεμά και τηλεόρασης.

«Όλη αυτή η ιστορία καλύπτει διαφορετικές ανάγκες για τον καθένα», αφού οι ήρωες καταλήγουν να συνδιαλλαγούν με μια ιστορία κοινωνικών προβληματισμών των 30+ ανθρώπων σε μια Αθήνα που συνεχώς αλλάζει.

Όσο για τον Γιώργο Χρανιώτη, «μερικές φορές τα κλισέ είναι η πραγματικότητα» σε σχέση με τις παρέες, και δη τη συγκεκριμένη παρέα. «Εγώ το καταλαβαίνω όταν γίνομαι ενεργειακά «ενοχλητικός», να θέλω να πειράξω, να αστειευτώ, έχοντας μια υπερδιέγερση«. Και εδώ φαίνεται πως το βρήκε, εξαντλώντας όλη του την κοινωνικότητα στα γυρίσματα, βρίσκοντας μια αληθινή παρέα και λειτουργώντας με εξαιρετική διάθεση στα γυρίσματα.

«Είναι το πιο ωραίο και πρωτότυπο σενάριο που έχω διαβάσει τα τελευταία 20 χρόνια στην τηλεόραση» θα μας πει. Αυτός και μόνο δεν είναι ένας ισχυρός λόγος να περιμένεις τους «Αόρατους»;

Κι αν υπάρχει σκέψη για δεύτερο κύκλο ή την αρχή ενός franchise με καινούργιες περιπέτειες; Ο Χάρης Μαζαράκης λέει πως «αν έχεις κάτι να πεις, αξίζει να το πεις». 

Η υπόθεση

Μία ετερόκλητη πενταμελής παρέα που ζει σε μια γειτονιά της σύγχρονης Αθήνας, ιδρύει μια εταιρεία, που παρέχει άλλοθι για εξωσυζυγικές περιπέτειες. Με την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, η παρέα αναλαμβάνει τη μία περίεργη υπόθεση μετά την άλλη, μπλέκοντας σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Όλα ανατρέπονται, όταν οι 5 συνεργάτες βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα κατηγορούμενοι για μία υπόθεση δολοφονίας.

Ποιος είναι ο ένοχος; «Εγκέφαλος» της εταιρείας είναι ο Τόλης (Μάκης Παπαδημητρίου), ο οποίος στην προσπάθειά του να αποκτήσει φίλους μοιράζεται την ιδέα του με τον Μήτσο (Νίκος Πουρσανίδης) και τον Άλεξ (Γιώργος Χρανιώτης). Με τον Μήτσο για «αρχηγό», στην ομάδα μπαίνουν η νέα του γειτόνισσα Μυρτώ (Βασιλική Τρουφάκου) και η «street performer» Ρόξι (Γιούλικα Σκαφιδά).

Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν ο Δημήτρης Πιατάς, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και η Σόφι Ζανίνου.

Συντελεστές
Παραγωγή: COSMOTE TV
Εκτέλεση Παραγωγής: Direct Productions
Σενάριο: Χάρης Μαζαράκης, Θωμάς Νικολαϊδης
Σκηνοθεσία: Χάρης Μαζαράκης 
Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Τσιτζικάκης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης
Ηχολήπτης: Αντώνης Ζερβός
Σκηνογράφος: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μοντάζ: Πάνος Πολύζος
Ενδυματολόγος: Δομινίκη Βασιαγεώργη
Producer: Γιώργος Μανώλης

Η σειρά «Αόρατοι» είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022 από την COSMOTE TV.