Τρέιλερ: Οι Γαλάτες επιστρέφουν στο «Αsterix and Obelix: The Middle Kingdom» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
7:00
13/7

Τρέιλερ: Οι Γαλάτες επιστρέφουν στο «Αsterix and Obelix: The Middle Kingdom»

Μα τον Όσιρι και μα τον Παν Γκου! Κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ του «Asterix & Οbelix: L'Empire du Milieu» . Γκιγιόμ Κανέ και Ζιλ Λελούς θα επιχειρήσουν να χωρέσουν στα παπούτσια των Κριστιάν Κλαβιέ και Ζεράρ Ντεπαρντιέ αντίστοιχα, θα θαυμάσουν τη μύτη της Μαριόν Κοτιγιάρ, που υποδύεται την Κλεοπάτρα, και θα χαιρετίσουν τον Ιούλιο, που εδώ έχει τη μορφή του Βενσάν Κασέλ.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου

Ο Αστερίξ αγαπήθηκε στην χώρα μας όσο λίγα κόμικ. Σκεφτείτε πως, όταν ο Έλληνας εκδότης πήρε τα δικαιώματα του παλαβού ισπανικού κόμικ Mortadelo y Filemón, απέδωσε τους ήρωες στα ελληνικά ως Αντιρίξ και Συμφωνίξ, για να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία των Γαλατών στο αναγνωστικό κοινό. Aν θες να βρεις τους λόγους που τον αγκαλιάσαμε, θα τους εντοπίσεις στην ατρόμητη σάτιρα, στο sui generis χιούμορ με τους ευφάνταστους αναχρονισμούς και τα εθνολογικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία, στο σύνδρομο της αντίστασης που διέπει τη φυλή μας, το οποίο ήρθε κι έδεσε με τις περιπέτειες του μικρού γαλατικού χωριού που αντιστέκεται στον κατακτητή, στα ασταμάτητα ευρήματα, συχνά μέσα στο ίδιο καρέ, στις αδιανόητες φάτσες και φυσικά στις παραδοσιακές …μπούφλες, το καρτουνίστικο βρωμόξυλο που ποτέ δεν χορτάσαμε ούτε εμείς, ούτε ο Οβελίξ.

Οι live-action περιπέτειες του Αστερίξ σταμάτησαν το 2012, με το «Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία» να διασκεδάζει κάπως τις εντυπώσεις που άφησε ο απαράδεκτος «Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Με αρκετή καθυστέρηση λόγω του κορωνοϊού, ο Αστερίξ και η παρέα του θα επιστρέψουν ολοζώντανοι στη μεγάλη οθόνη σε μια παραγωγή κόστους 65 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία σκηνοθετεί ο Γκιγιόμ Κανέ. Ο Κανέ θα υποδυθεί και τον μυστακοφόρο ήρωα, κατόπιν προτροπής των παραγωγών του έργου. Ο Κανέ ήθελε να παίξει τον Καίσαρα, οι παραγωγοί του είπαν ότι είναι και ο ίδιος ένα ενεργητικό παιδί, οπότε είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κάνει τον Αστερίξ, μην τα πολυλογούμε, δεν χρειάστηκε και ιδιαίτερη πειθώ.

Τα κακά νέα είναι ότι το «Asterix & Οbelix: L’Empire du Milieu», όπως είναι ο τίτλος, δεν βασίζεται σε προϋπάρχον τεύχος των Ουντερζό και Γκοσινί. Βέβαια, και η πολυαγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Οι 12 Άθλοι του Αστερίξ» ήταν στηριγμένη σε πρωτότυπο σενάριο, αλλά πίσω από αυτό βρισκόταν ο Γκοσινί. Τα καλά νέα είναι ότι ο Κανέ δηλώνει ότι πρόθεσή του είναι να κάνει μια δουλεία στα πρότυπα του «Επιχείρηση:Κλεοπάτρα» του Αλέν Σαμπα, εκείνης της ταινίας δηλαδή που κατάφερε να συλλάβει πιο πιστά από όλες τις live-action μεταφορές το αναρχίζον χιούμορ των σελίδων του κόμικ.

Στα κακά νέα να προσθέσουμε και την απουσία του Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Ιδανικότερος Οβελίξ δύσκολο να υπάρξει, ο φίλος και τακτικός συνεργάτης του Κανέ Ζιλ Λελούς καλείται να πληρώσει κενό δυσαναπλήρωτο, όπως φαίνεται και από τις πρώτες εικόνες του τρέιλερ, μας ας του δώσουμε την ευκαιρία να μας πείσει. Το καστ συμπληρώνουν η Μαριόν Κοτιγιάρ ως Κλεοπάτρα, ο Βενσάν Κασέλ ως Καίσαρας και ο Πιερ Ρισάρ ως Πανοραμίξ, ενώ σε έναν μικρό ρόλο εκατόνταρχου εμφανίζεται και ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, τον οποίο βλέπουμε επίσης στο τρέιλερ.

Η σύνοψη της ταινίας κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και έχει ως εξής: Βρισκόμαστε στο 50 Π.Χ. και η Αυτοκράτειρα της Κίνας φυλακίζεται έπειτα από ένα πραξικόπημα που οργάνωσε ένας προδότης πρίγκιπας. Η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας το σκάει και σπεύδει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια σε ένα μικρό γαλατικό χωριό που, όπως όλοι ξέρουμε, εξακολουθεί να αντιστέκεται στον κατακτητή. Και κάπως έτσι, οι δύο ήρωες θα ταξιδέψουν μέχρι το βασίλειο της Κίνας. 

Η ταινία έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 2 Φεβρουαρίου.