Το αφεντικό του 007 μίλησε: «Ο επόμενος Μποντ θα είναι Βρετανός, οποιασδήποτε καταγωγής και φυλής» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:01
8/12

Το αφεντικό του 007 μίλησε: «Ο επόμενος Μποντ θα είναι Βρετανός, οποιασδήποτε καταγωγής και φυλής»

Η Μπάρμπαρα Μπροκόλι πιστεύει ότι «πρέπει να φτιάχνονται χαρακτήρες για γυναίκες κι όχι γυναίκες να παίζουν ρόλους ανδρών» και αφήνει ανοικτή την συζήτηση της επιλογής του προσώπου για το 2022.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Μποντ που θα έγραφε πανδημική ιστορία είναι παρελθόν, την έγραψε πράγματι, έγινε η εμπορικότερη ταινία της περιόδου αυτής, την έγραψε και αλλιώς αλλά δεν χρειάζονται κακόηχες λέξεις σε προχριστουγεννιάτικη περίοδο. Έχασε επίσης καμμιά εκατοστή εκατομμύρια, αλλά γι' αυτό φταίνε οι λευκοί ελέφαντες των στούντιο πια. Θα τα βγάλει, τα βγάζει ήδη στο video on demand και την οικιακή ψυχαγωγία εν γένει.

Η Μπάρμπαρα Μπροκόλι, κόρη της Ντέινα και του Άλμπερτ, ιστορικού παραγωγού βέβαια της σειράς, μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό της Μάικλ Τζ. Γουίλσον (από την μεριά της μαμάς), κινούν τα νήματα, χρόνια τώρα. Ο Γουίλσον δε, είναι εκεί από τα τέλη του '70, έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, έχει γράψει τελικά σενάρια για την σειρά, έχει ακόμα μεγαλύτερη ίσως επίγνωση των πραγμάτων του 007.

Οι δυο τους, ένα δίδυμο φοβερό, ένα δίδυμο που παρά την σφοδρά λάθος επιλογή της τελευταίας ταινίας μόνο σωστές αποφάσεις έχει στο ενεργητικό του (μεγαλύτερη των οποίων ότι μέχρι σήμερα ο πράκτορας δεν αναλώθηκε σε τυπικά franchise ολισθήματα με spinoffs, τηλεοράσεις και ανοησίες τέτοιες), κάθεται με ρώμη στον κερδισμένο θρόνο του. Από εκεί κάνει τον Φουκουνάγκα να λέει ότι ποτέ του δεν δούλεψε με τόσο δημιουργικά επεμβατικούς παραγωγούς. «Καθόμασταν, η Μπάρμπαρα φρόντιζε να είμαστε όλοι καλοταϊσμένοι και ταυτόχρονα εκσφενδόνιζε 17 ιδέες που έμπαιναν στο τραπέζι».

Για την Μπροκόλι ο Φουκουνάγκα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος να επιστρέψει, πιστεύει ότι έκανε μια καταπληκτική δουλειά. Για το πρόσωπο του επόμενου Μποντ όμως, ξεκαθάρισε ότι δεν θα φορέσει γυναίκα ανδρικά παπούτσια (δεν νομίζω κανείς σώφρων να περίμενε κάτι τέτοιο) και ότι ο ηθοποιός μπορεί να είναι Βρετανός, οποιασδήποτε εθνοτικής καταγωγής και χρώματος. 

Η ιστορία δείχνει ότι τα φαβορί δεν παίζουν σπουδαίο ρόλο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πληθώρα ονομάτων στο τραπέζι (Κάβιλ, Έλμπα - έχει μεγαλώσει, Χάρντι τα συνηθέστερα ακουγόμενα), αν έπρεπε να βάλουμε κάπου τα λεφτά μας, που είναι τελείως άκαιρο μάλλον, θα ήταν σε μια απρόσμενη επιλογή, ενδεχομένως νέου προσώπου ή κάποιου που τον καιρό της ανακοίνωσης θα είναι ζεστός με κάτι πρόσφατο. Όλα αυτά όμως είναι εικασίες περιορισμένου ενδιαφέροντος, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για του φαν της σειράς είναι πώς θα καταφέρει ένα σοβαρό franchise (το μόνο τόσο σοβαρό 8 δις δολαρίων μεγέθους) να επανέλθει από την ποικιλόμορφη χαζομάρα τροπών της ιστορίας στην πιο πρόσφατη ταινία. Που δεν ήταν κακή, με τα μέτρα μιας κανονικής ταινίας. Αλλά το Μποντ πάνε 55 χρόνια που έπαψε να είναι κανονική ταινία.

Διαβάστε την γνώμη μας για το «No Time to Die» εδώ.