Ετοιμαστείτε για ανατριχίλες! Η Κλόι Τζάο γυρίζει τον «Δράκουλα» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:33
25/11

Ετοιμαστείτε για ανατριχίλες! Η Κλόι Τζάο γυρίζει τον «Δράκουλα»

Αφού πλέον μπορεί, θα πειραματιστεί με όποιο είδος της κάνει κέφι. Κάπως έτσι, ο «Δράκουλας» αλά Κλόι Τζάο είναι ήδη στον δρόμο. 

Από τον Χρήστο Πολίτη

Μετά τις ανεξάρτητες βόλτες της, τον Χρυσό Λέοντα και το Όσκαρ για το «Nomadland», τους πειραματισμούς της με τους «Eternals» της Marvel, η Κλόι Τζάο θα καταπιαστεί με τον άρχοντα του Τρόμου.

Με αφορμή τα 90 χρόνια που πέρασαν απο τον πρώτο κινηματογραφικό «Δράκουλα», η Universal -μετά και την επιτυχημένη περσινή διασκευή του «Αόρατου Ανθρώπου» με την Ελίζαμπεθ Μος- έκανε κρούση στην Κλόι Τζάο για να σκηνοθετήσει μια καινούργια ανάγνωση πάνω στον αρχέγονο τρόμο της απειλής.

Και η ίδια το φαντάστηκε σαν γουέστερν επιστημονικής φαντασίας. Ή κάτι τέτοιο.

Με την πρώτη φωτογραφία που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram, φανερώνεται οι εκλεκτικές συγγένειες με τον Νοσφεράτου, βλέπουμε ένα απόκοσμο πλάσμα να φοράει μια κάπα, ένα φτερό στο καπέλο του και να καβαλάει (;) ένα άλογο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chloé Zhao (@chloezhao)

Φαίνεται πως και εδώ η Τζάο θα εξερευνήσει κάτι που την απασχολεί σε όλη την φιλμογραφία της: πως είναι να ζεις στο περιθώριο, στην άκρη της κοινωνίας, κάτι που έκανε και στα «Τραγούδια που μου Έμαθαν τα Αδέρφια μου», στο «Καλπάζοντας στο Όνειρο» (Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας) και φυσικά στο «Nomadland».

«Πάντα με εντυπωσίαζε η ζωή των βαμπίρ και το σχέδιο του να κατοικούν και να οικειοποιύνται άλλα σώματα». Και μοιάζει να μας εντυπωσιάζει και εμάς η διάθεσή της να «ζωντανέψει» τον Δράκουλα.