Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:52
1/4

Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Το μεγάλο μπλοκμπάστερ της προηγούμενης χρονιάς, έγινε της φετινής! Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Αμερική (παράλληλα με το HBO Max) τον Οκτώβριο, πήρε επίσημη ελληνική ημερομηνία για 16 Σεπτεμβρίου 2021.

Από τον Πάνο Γκένα

Τον Δεκέμβριο, οι δείκτες της πανδημίας και οι πολυάριθμες κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες ανα τον κόσμο, οδήγησαν την Warner στην αναστολή εξόδου του πανάκριβου «Dune» και αργότερα στην αμφιλεγόμενη απόφαση να κυκλοφορήσει το σύνολο του καταλόγου της σε παράλληλη διανομή (αίθουσες και streaming στο HBO Max). 

Τώρα, μετά από αρκετούς μήνες, η ελληνική εταιρεία διανομής Tanweer, υπεύθυνη για την κυκλοφορία του «Dune» στην χώρα μας, ανακοίνωσε τον προγραμματισμό της για το τετράμηνο Μάιος-Σεπτέμβριος 2021. Σύμφωνα μ' αυτόν, η πολυαναμενόμενη ταινία του Βιλνέβ θα βγει στις ελληνικές αίθουσες 16 Σεπτεμβρίου, λίγες εβδομάδες πριν την έξοδό της στην Αμερική.

Ο Οίκος των Ατρειδών και το μέλλον της Αυτοκρατορίας, μυστηριώδεις προφητείες και υποχθόνιες συνωμοσίες, υπόγεια σκουλήκια και ένας πλανήτης στην άμμο... Με ένα χρόνο καθυστέρηση, η μεγάλη οθόνη ξεφυλλίζει το εμβληματικό λογοτεχνικό έπος του Φρανκ Χέρμπερτ και ο Ντενί Βιλνέβ δηλώνει έτοιμος για το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του. Φυσικά το κοινό, λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και όχι μόνο, περιμένει με ανυπομονησία...

Στο «Dune» πρωταγωνιστούν ο Τιμοτέ Σαλαμέ στο ρόλο του Πολ Ατρείδη, η γοητευτική Ρεμπέκα Φέργκιουσον («Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση») ως Λαίδη Τζέσικα, μητέρα του Πολ, ενώ στο υπόλοιπο καστ συναντάμε τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ (στο ρόλο του κακού Βαρόνου Βλάντιμιρ Χαρκόνεν), τον Ντέιβ Μπαουτίστα (στη δεύτερη συνεργασία του με τον Βιλνέβ μετά το «Blade Runner 2049»), την αξιότιμη κυρία του σινεμά Σαρλότ Ράμπλινγκ, στο ρόλο της Σεβάσμιας Μητέρας Γάιους Έλεν Μοχάιαμ και τους Όσκαρ Άιζακ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Ζεντάγια, Τζέισον Μομόα, μεταξύ άλλων.

 

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του βιβλίου:

Αρράκις, ο πλανήτης των ερήμων. Στον αφιλόξενο κόσμο που είναι γνωστός και ως Ντιουν ξετυλίγεται αριστοτεχνικά η εξιστόρηση της ζωής του νεαρού Πολ Ατρείδη, που ως Μουάντ' Ντιμπ μέλλει να σφραγίσει το μέλλον του κόσμου. Η συγκλονιστική ιστορία ενός μυστηριώδους άντρα που επωμίζεται ένα σκοτεινό πεπρωμένο: να δώσει σάρκα και οστά στο πανάρχαιο και πιο μεγαλεπήβολο όνειρο της ανθρωπότητας.

Συνδυάζοντας την καταιγιστική δράση και το μυστικισμό, το οικολογικό όραμα και τις ίντριγκες της πολιτικής, το πολυβραβευμένο έργο του Frank Herbert παραμένει πάντα επίκαιρο και δίκαια έχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο έπος επιστημονικής φαντασίας.

Δείτε το τρέιλερ στην συνέχεια και υπομονή μερικούς μήνες ακόμα. Το κινηματογραφικό «μπαχαρικό» του Ντενί Βιλνέβ έρχεται!