O Κλιντ Ίστγουντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα στο τρέιλερ του «Richard Jewell» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:17
3/10

O Κλιντ Ίστγουντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα στο τρέιλερ του «Richard Jewell»

Ο θρυλικός δημιουργός μεταφέρει στο σινεμά την ιστορία του φύλακα που λόγω της φρενίτιδας των media έγινε από ήρωας... τρομοκράτης στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 και η Warner, που φαίνεται να το πιστεύει, το τοποθετεί στο φινάλε της οσκαρικής κούρσας στις 13 Δεκεμβρίου.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο αειθαλής Κλιντ Ίστγουντ συνεχίζει να κυνηγά ιστορίες που συνδέονται με αληθινά γεγονότα ανθρώπων ηρωϊκής υπόστασης που ωστόσο αντιμετωπίζονται με καχυποψία από το κυβερνόν δημοσιογραφικό περιβάλλον. Η ισχύς του ως σκηνοθέτη παραμένει σταθερή, όπως είδαμε σχετικά πρόσφατα και στο «Βαποράκι» που απέφερε 175 εκατομμύρια σε διεθνείς εισπράξεις. 

Το «Richard Jewell», βασίζεται στην απόδοση της αληθινής ιστορίας ενός αστυνομικού που από ήρωας μετατράπηκε σε ύποπτο για τρομοκρατία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996, παρότι έσωσε χιλιάδες ζωές από έκρηξη βόμβας. Η ιστορία του Ρίτσαρντ Τζιούελ είναι ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα διαστρέβλωσης της κοινής γνώμης για ένα μεμονωμένο γεγονός, μέσα σε εντυπωσιακά μικρό διάστημα μάλιστα. Ο ίδιος δούλευε σαν φύλακας ασφαλείας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν υπέπεσε στην αντίληψή του ένα σακίδιο που τελικά περιείχε εκρηκτικά. Αυτά ανατινάχθηκαν, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας αρκετά, ο ίδιος όμως είχε προλάβει να κινητοποιήσει τον γύρω κόσμο.

Άμεσα, τα ΜΜΕ της χώρας του έφτιαξαν το πορτρέτο του ήρωα των ημερών, αλλά τρεις μέρες αργότερα μια εφημερίδα της Ατλάντα επικαλέστηκε έρευνα του FBI που τον θεωρούσε ύποπτο, δίνοντάς του το προφίλ του «μοναχικού βομβιστή». Τα media βρήκαν αμέσως ψωμί και ξεκίνησαν πολύ επιθετικά ρεπορτάζ εναντίον του, χωρίς βάσιμες κατηγορίες, δημιουργώντας μια εικόνα αποτυχημένου, που ξεκινούσε από το βάρος του και το ότι ζούσε ακόμη με τη μητέρα του, συνδέοντας αυτά τα στοιχεία με μια πιθανή οργή του ίδιου που τον έκανε εν δυνάμει ύποπτο. Ο ίδιος αθωώθηκε μετά από χρόνια, όμως τα media τον είχαν ήδη δικάσει, το όνομά του έγινε κάτι σαν ανέκδοτο και τελικά πέθανε το 2007, σε ηλικία μόλις 44 ετών, επιβαρυμένος από την αρνητική δημοσιότητα.

Πρωταγωνιστής θα είναι ο Πολ Γουόλτερ Χάουζερ («I, Tonya») που ελπίζεις να τον γνωρίσει περισσότερος κόσμος γιατί είναι μορφή ολκής, ο Σαμ Ρόκγουελ στον ρόλο του δικηγόρου του, η Κάθι Μπέιτς στον ρόλο της μητέρας και η Ολίβια Γουάιλντ - που έχει και την ενδεχομένως οσκαρική της φόρα με την σκηνοθεσία του «Booksmart».

To σχέδιο βασίζεται σε ένα άρθρο του Vanity Fair, είναι σχέδιο ετών, αρχικά με Ντι Κάπριο και Τζόνα Χιλ και σκηνοθέτη τον Πολ Γκρίνγκρας, ενώ το σενάριο έγραψε ο Μπίλι Ρέι με την υποψηφότητά του από το «Κάπτεν Φίλιπς». Η ταινία ξεκίνησε γυρίσματα τέλη Ιουνίου και με την χαρακτηριστική παραγωγική και οικονομική σβελτάδα του Ίστγουντ σε 7 μήνες, στις 13 Δεκεμβρίου, θα είναι στις αίθουσες υπό την αιγίδα, κλασικά, της Warner.