«Εlemental»: Η νέα ταινία της Pixar έρχεται το 2023 - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:13
18/5

«Εlemental»: Η νέα ταινία της Pixar έρχεται το 2023

Μετά τα συναισθήματα και τις ψυχές ήρθε η σειρά των στοιχείων της φύσης να ανθρωποποιηθούν στη νέα πρωτότυπη ταινία της αγαπημένης εταιρείας που αναμένουμε τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Τα κεντρικά της Disney κάνουν πόλεμο νεύρων στο παράρτημα της Pixar. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξηγηθεί η ακατανόητη πρακτική τους να στείλουν τις τρεις τελευταίες ταινίες της εταιρείας («Soul», «Luca», «Turning Red») μόνο στο Disney Plus στις ΗΠΑ, αντί να τις κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα και στις αίθουσες. Ναι, το «Lightyear» θα βγει στις αίθουσες, είναι όμως συνδεδεμένο με το πιο κερδοφόρο franchise της Pixar, φανταζόμαστε ότι μια ανάλογη απόφαση θα ήταν δυσκολότερο να εξηγηθεί στους μετόχους. Όλα αυτά για να αναφέρουμε ότι κάθε φορά που γράφουμε για νέα ταινία της Pixar, τρέμει το φυλλοκάρδι μας μήπως είναι η τελευταία, μήπως η Disney προβεί σε δραστικότερες κινήσεις σε βάρος της αγαπημένης εταιρείας, μήπως η συνταγή και η ασφάλεια καταπιούν την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα.

Στο καθαρά κινηματογραφικό σκέλος, η Pixar κυκλοφόρησε concept art και κάποιες πληροφορίες για την επόμενη πρωτότυπη ταινία της, το «Elemental». Μετά τα συναισθήματα και τις ψυχές, ήρθε η σειρά να ανθρωποποιηθούν τα στοιχεία της φύσης, δηλαδή το νερό, η φωτιά, η γη και ο αέρας, τα οποία συνυπάρχουν σε μια πόλη. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Πίτερ Σον του «Καλόσαυρου», μια ταινίας καλόψυχης μεν και φέρουσας και σεκάνς γουέστερν, αλλά και μιας από τις minor προσθήκες στον pixarικό κανόνα.

Για τον Σον η ταινία είναι προσωπική υπόθεση. «Οι γονείς μου μετανάστευσαν από την Κορέα στο Μπρονξ στις αρχές των '70s και άνοιξαν ένα μανάβικο», δηλώνει ο Σον. «Ήμασταν μία από τις πολλές οικογένειες που κατέφτασαν σε μια νέα χώρα με ελπίδες και όνειρα και βρεθήκαμε σε μια δεξαμενή διαφορετικών πολιτισμών και γλωσσών. Η ιστορία μας αφορά τα βασικά στοιχεία. Κάποια τα βρίσκουν μεταξύ τους και κάποια άλλα όχι. Τι θα συνέβαινε αν τα στοιχεία ήταν αληθινά;

Το πολυπολιτισμικό «Elemental» έχει ημερομηνία εξόδου στις 16 Ιουνίου του 2023, στις αίθουσες ελπίζουμε, κι αποτελεί τη μοναδική ταινία της Pixar που αναμένουμε μέσα στο ’23.