Τρέιλερ «Flee»: Το ντοκιμαντέρ για έναν γκέι πρόσφυγα που φιλοδοξεί να γίνει μία από τις ταινίες της χρονιάς - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:37
16/7

Τρέιλερ «Flee»: Το ντοκιμαντέρ για έναν γκέι πρόσφυγα που φιλοδοξεί να γίνει μία από τις ταινίες της χρονιάς

Βραβευμένο στο Σάντανς και με παραγωγούς τον Ριζ Άχμεντ και τον Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου, το «Flee» είναι η ευχάριστα γλυκόπικρη προσθήκη της φετινής σαιζόν.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Στην αρχή του φιλμ, ο Αμίν είναι έτοιμος να παντρευτεί τον αγαπημένο του, μα σύντομα θα αρχίσει να ξετυλίγει το παρελθόν του, ένα σκοτεινό, ανομολόγητο και σκληρό κομμάτι της ζωής του, που κρατούσε κρυμμένο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Και εκεί είναι που ξεκινάει η συγκλονιστική εξιστόρηση του Αμίν, ως προσφυγόπουλο στο Αφγανιστάν και τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να φτάσει σήμερα να διεκδικεί το μερίδιό του στην ευτυχία, δίπλα στον Κάσπερ.

Ακολουθώντας τα χνάρια του «Βαλς με τον Μπασίρ» του Άρι Φόλμαν -με τις αναμνήσεις ενός στρατιώτη από την εισβολή στο Λίβανο του 1982- και του «Περσέπολις» της Μαρτζάν Σατραπί και του Βινσέντ Παρονό -με την εξιστόρηση ενός κοριτσιού για τα δύσκολα χρόνια στην Περσία της δεκαετίας του ’70-, το «Flee» είναι μια ενήλικη ταινία κινουμένων σχεδίων, με μπόλικα στοιχεία ντοκιμαντέρ και με μια αφήγηση που σε voice over κατευθύνει τον θεατή σε αφανέρωτα μονοπάτια μιας δύσκολης παιδικής και απότομης ενηλικίωσης.

Σύντομα η ταινία θα αποκτήσει αμερικανική διανομή και κατά πως φαίνεται θα φιγουράρει στις λίστες με τα βραβεία της χρονιάς.