Τρέιλερ «Freud's Last Session»: Στο ντιβάνι με τους Άντονι Χόπκινς και Μάθιου Γκουντ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:13
6/12

Τρέιλερ «Freud's Last Session»: Στο ντιβάνι με τους Άντονι Χόπκινς και Μάθιου Γκουντ

Ο Σίγκμουντ Φρόιντ αντιπαρατίθεται περί Θεού με τον Κ.Σ. Λιούις, με φόντο την έκρηξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ενδιαφέρον.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η Sony Pictures Classics έχει κάτι για ένα ενήλικο κοινό και φέρνει στις τάξεις της κοτζάμ Άντονι Χόπκινς να του χαρίσει διαμέτρημα. Το πρώτο τρέιλερ του «Freud's Last Session» έρχεται στο φως, για μια ταινία που «συλλαμβάνει» δύο διάσημους άνδρες, και δύο ιδιαίτερα επιδραστικές μορφές του 20ού αιώνα, σε ένα debate που (κάτι μας λέει) όσο τα πράγματα βαίνουν όλο και πιο εμφανώς στη λήξη θα μας απασχολεί συλλογικά όλο και περισσότερο.

«Γιατί έρχεσαι να με δεις ενώ διαφωνείς τόσο με τις θέσεις μου;» ρωτά ο Φρόιντ στην δύση της ζωής του τον Λιούις, έναν πρώην άθεο και αναγεννηθέντα Χριστιανό προτού βρει την μεγάλη συγγραφική δόξα του με το γνωστό σύγγραμμά του («Το Χρονικό της Νάρνια»). Μαζί θα κουβεντιάσουν την απόσταση Επιστήμης και Θρησκείας, της Πίστης και του Ορθολογισμού. Ένα ευφυολόγημα μένει: «Επέμεινες σε όλη σου τη ζωή πάνω στην γελοιότητα της σύλληψης του Θεού και στην αναμέτρησή του με τον Σατανά», λέει ο Λιούις. «Ναι, αλλά δεν είπα με ποιανού το μέρος είμαι», απαντά ο Φρόιντ.

Βασισμένο στο θεατρικό του Μαρκ Σεν Ζερμαίν, σκηνοθετημένο από τον Μάθιου Μπράουν και με την σεναριακή υπογραφή αμφοτέρων, η ταινία βρίσκει τον Μάθιου Γκουντ δίπλα στον Χόπκινς μαζί επίσης με τους Λιβ Λίζα Φράις και Τζόντι Μπάλφουρ. Στις 22 Δεκεμβρίου θα περάσει, μάλλον άδοξα αλλά πάντα ελπίζει κανείς, από τις κινηματογραφικές αίθουσες.