Ο Γκοντάρ ετοίμαζε αρκετές ταινίες πριν τον θάνατό του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:09
29/3

Ο Γκοντάρ ετοίμαζε αρκετές ταινίες πριν τον θάνατό του

Οι στενοί συνεργάτες του δουλεύουν πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν τα παράλληλα πρότζεκτ που ετοίμαζε ο θρυλικός δημιουργός, με ένα απο αυτά να έχει περατωθεί ήδη, σύμφωνα με τις φήμες, και να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρεμιέρα στο επερχόμενο φεστιβάλ των Καννών.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Άσχετα από το που στέκεσαι ως προς την κατεύθυνση που πήρε η φιλμογραφία του από το «2 ή 3 πράγματα που ξέρω γι’ αυτήν» και έπειτα, το σινεμά δεν ήταν το ίδιο μετά την έλευση του Γκοντάρ. Συμπληρώθηκε ένα εξάμηνο από τον θάνατό του, οι φήμες θέλουν ένα μικρού μήκους του να κάνει πρεμιέρα στο επερχόμενο φεστιβάλ Καννών, αλλά σύμφωνα με τη συγγραφέα Νικόλ Μπρενέζ, που ετοίμασε ένα νέο βιβλίο για τον σκηνοθέτη, αυτή θα είναι μόνο η αρχή.

Η συγγραφέας δήλωσε σε συνέντευξή της ότι ο Γκοντάρ δούλευε πριν τον θάνατό του αρκετές ταινίες ταυτόχρονα, τις οποίες οι στενοί του συνεργάτες παλεύουν εδώ και καιρό να ολοκληρώσουν, ακολουθώντας τις οδηγίες που άφησε πίσω. Μην απορείτε, αν μοιάζουν με το «Livre d’ Image» πχ. τότε θα αποτελούν ένα κολάζ από εικόνες, πιστό στο hardcore σινεμά ιδεών της ύστερης φιλμογραφίας του, που φλερτάρει περισσότερο με τη video art, οπότε πολύ κάλλιστα θα μπορούσαν να προστεθουν περισσότερες από μία ταινίες στη φιλμογραφία του Γκοντάρ μετά τον θάνατό του.

Αναμένουμε να δούμε αν το «Funny Wars», όπως είναι ο τίτλος του μικρού μήκους που είναι έτοιμο, θα προβληθεί όντως στο φεστιβάλ των Καννών, και αναμένουμε γενικώς – σκεφτείτε πόσο γκονταρικό θα είναι να έχουμε φτάσει στο 2032 και να βλέπουμε ακόμα ανάμεσα στις παραδοσιακές λίστες με τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και μια νέα ταινία του Γκοντάρ.