Τρέιλερ: Ο «Πράσινος Ιππότης» του Ντέιβιντ Λόουερι είναι το μεσαιωνικό παραμύθι που ανυπομονούμε να δούμε - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:49
12/5

Τρέιλερ: Ο «Πράσινος Ιππότης» του Ντέιβιντ Λόουερι είναι το μεσαιωνικό παραμύθι που ανυπομονούμε να δούμε

Ο μύθος του Σερ Γκαουέιν και του Πράσινου Ιππότη, φέρνει τον ιδιότυπο Αμερικανό σκηνοθέτη σε αρθούρεια μονοπάτια και σινεμά ηρωικής φαντασίας. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Σύμφωνα με τον μύθο, ένας παράξενος, γιγάντιος Πράσινος Ιππότης παρουσιάστηκε στους Ιππότες του Αρθούρου προκαλώντας τους σε μια ιδιαίτερη μονομαχία. Όποιος ήθελε είχε δικαίωμα να του καταφέρει το πιο σκληρό του χτύπημα, με την προϋπόθεση ότι θα δεχόταν εν συνεχεία την απάντηση του Πράσινου Ιππότη έναν χρόνο και μια μέρα αργότερα. Ο Σερ Γκαουέιν, ο νεαρότερος των Ιπποτών και (εντελώς ξεροκέφαλος) ανηψιός του Αρθούρου, αποδέχθηκε επιπόλαια την πρόκληση. Σκεπτόμενος ότι ένα γερό χτύπημα στο κεφάλι του Πράσινου Ιππότη θα έκανε τη δουλειά ευκολότερη, επιτέθηκε και αποκεφάλισε τον γιγάντιο άγνωστο. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο αποκεφαλισμένος, ήρεμα κι ωραία, μάζεψε το κεφάλι του από κάτω και το τοποθέτησε ξανά στον κορσμό. Αναμείνατε «βλέμμα Ντεβ Πατέλ» στην συνειδητοποίηση. 

Η ταινία «Ο Πράσινος Ιππότης» έρχεται από την Α24 με καθυστέρηση ενός χρόνου λόγω πανδημίας και δεν θα είναι σκέτο arthouse (αν κάποιος φοβήθηκε!), αλλά θα περιέχει το μερίδιο της σε ειδικά οπτικά εφφέ φαντασίας. Ο Λόουερι δούλεψε άλλωστε με την WETA του «Άρχοντα» για τις ψηφιακές ενισχύσεις. Όπως και να έχει, το βλέμμα στον μύθο του Αρθούρου από τον σκηνοθέτη του «Pete's Dragon», του «Ο Κύριος και το Όπλο» και του «Ghost Story» δεν θα είναι σύνηθες και αυτό σε συνδυασμό με την παρουσία του Πατέλ κάνει το εγχείρημα αναμενόμενο.

Η εταιρία στο μεταξύ φρόντισε να ενημερώσει πως η επιτροπή καταλληλότητας της χώρας της επέστρεψε ένα κεφαλαίο R, χαρακτηρίζοντάς την «ακατάλληλη για κάτω των 17 λόγω βίας και γυμνού», graphic nudity ήταν η ακριβής περιγραφή στα αγγλικά που συνήθως χαρακτηρίζει τις ταινίες που έχουν full frontal ανδρικό γυμνό.

Δείτο πάρακάτω το εντυπωσιακό τρέιλερ της ταινίας στην οποία θα συμμετέχουν επίσης η Αλίσια Βικάντερ, ο Σον Χάρις και ο Τζόελ Έτζερτον. Covid-επιτρέποντος η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες 9 Σεπτεμβρίου 2021.