Η μεγάλη «αποκάλυψη» της Τζόντι Φόστερ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:32
14/1

Η μεγάλη «αποκάλυψη» της Τζόντι Φόστερ

... ή μάλλον το πώς η αναφορά της σε ένα από τα πιο γνωστά «μυστικά» του Χόλιγουντ, τον σεξουαλικό της προσανατολισμό, ήταν το μεγαλύτερο «νέο» - και ο πιο ειλκρινής ευχαριστήριος λόγος - που προέκυψε κατά τη τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών

Από τη Χριστίνα Λιάπη

Ένας από τους καλύτερους και σίγουρα ο πιο ειλικρινής – και αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις της αίθουσας – συγκινητικός λόγος της χθεσινής απονομής των Χρυσών Σφαιρών ήταν αυτός της Τζόντι Φόστερ, η οποία παρέλαβε το βραβείο Cecil B. DeMille για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους για τον ευχαριστήριο λόγο της.

Το μεγαλύτερο «νέο» είναι η γεμάτη κομψότητα και χιούμορ αναφορά της στον, γνωστό εδώ και χρόνια, σεξουαλικό της προσανατολισμό, που ήταν ευρέως γνωστός στον χώρο εδώ και δεκαετίες αλλά ποτέ άλλοτε δεν είχε συζητηθεί δημοσίως από την ίδια. «Έχω ήδη εκφράσει τη σεξουαλικότητά μου εδώ και χίλια χρόνια, στη Λίθινη Εποχή. Εκείνη την περίεργη εποχή, όταν ένα εύθραυστο νεαρό κορίτσι μιλούσε σε φίλους και συγγενείς και συνεργάτες και έπειτα σε όσους την ήξερα, όσους συναντούσε στην πραγματικότητα. Αλλά τώρα μαθαίνω ότι κάθε διασημότητα πρέπει να τιμήσει τις λεπτομέρειες της προσωπικής του/της ζωής με συνέντευξη Τύπου, ένα άρωμα και ένα ριάλιτι σόου!» Αλλά αυτό που θεωρεί πολύτιμο πάνω από όλα είναι η διατήρηση της προσωπικής ζωής μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Αν ήσασταν δημόσιο πρόσωπο από νήπιο, αν έπρεπε να παλέψετε για μια ζωή που έμοιαζε αληθινή, ειλικρινή και φυσιολογική πάνω από οτιδήποτε άλλο, τότε ίσως κι εσείς να θεωρούσατε αυτό πιο σημαντικό από όλα,» εξήγησε.

Έκανε επίσης μια αναφορά στην προφανώς ειλημμένη απόφασή της να απομακρυνθεί κάπως από τον χώρο της υποκριτικής σε άλλους τομείς του κινηματογράφου, ίσως υπονοώντας περισσότερο τη σκηνοθεσία. «Μπορεί να μην είναι τόσο λαμπερός [ο νέος ρόλος] αλλά θα είναι ένα σημάδι που θα λέει 'Η Τζόντι Φόστερ ήταν εδώ'.»

Ο υπόλοιπος λόγος της αναφέρθηκε στους επί χρόνια συνεργάτες και φίλους της και την πρώην σύντροφό της, με την οποία μεγαλώνουν τα δύο τους παιδιά («οι λόγοι που αναπνέω», όπως είπε χαρακτηριστικά) και, κλείνοντας, ευχαρίστησε συγκινημένη την μητέρα της, η οποία έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και δυσκολίες στην επικοινωνία της. Δείτε τον λόγο παρακάτω.