«Hidden Figures»: Τρεις αφροαμερικανίδες αλλάζουν τους κανόνες στη NASA - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:45
23/1

«Hidden Figures»: Τρεις αφροαμερικανίδες αλλάζουν τους κανόνες στη NASA

Μια εμψυχωτική ιστορία που υπενθυμίζει πως όταν υπάρχουν λαμπρά μυαλά, παρακάμπτονται διαφορές φύλου ή χρώματος. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από τις ιστορίες που αγαπά η Ακαδημία και συχνά πυκνά τις χαρίζει υποψηφιότητες, το «Hidden Figures» βασίζεται σε βιβλίο που πιάνεται από μια αληθινή ιστορία με σκοπό να παρουσιάσει ένα εμψυχωτικό φιλμ που θα τονίζει στους νεότερους πως τελικά πολλές φορές δεν έχει σημασία το φύλο ή το χρώμα του δέρματος για την καριέρα κάποιου. 

Συγκεκριμένα η ταινία εμπνέεται από τις ζωές 3 αφροαμερικανίδων γυναικών που ήταν τα «μυαλά» πίσω από την επιχείρηση της NASA του προγράμματος Μέρκιουρι που έστειλε τον πρώτο αμερικάνο, τον Τζον Γκλεν, σε τροχιά γύρω από τη γη. Οι τρεις ηρωίδες άλλαξαν παραδοσιακούς κανόνες στον χώρο εργασίας τους και κέρδισαν με το σπαθί τους τον σεβασμό όλων για τη δουλειά που έκαναν. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Θίοντορ Μέλφι (του «St. Vincent», «Ο αγαπημένος μου Άγιος» στα ελληνικά), ενώ τους τρεις ρόλους κρατούν οι Ταράτζι Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ και Τζανέλ Μονά. 

Η Fox κυκλοφόρησε την ταινία σε περιορισμένη διανομή την περίοδο των Χριστουγέννων, 2 εβδομάδες πριν τη κανονική ευρεία διανομή της στις αρχές Ιανουαρίου, για να μπορεί η ταινία να ψηφισθεί στα επερχόμενα Όσκαρ, μια που φαίνεται να έχει αρκετές πιθανότητες διάκρισης. Βέβαια, μεγάλη ανταπόκριση υπήρξε και στα εισιτήρια αφού στην πρώτη εβδομάδα ευρείας διανομής της, έριξε από την κορυφή του box-office το «Rogue One» που ως τότε δεν είχε αντίπαλο. Επίσης, το soundtrack της ταινίας φανερώνει μια σπουδαία συνεργασία τριών μουσικών, των Χανς Ζίμερ, Φάρελ Ουίλιαμς και Μπέντζαμιν Γουόλφις.

Δείτε το τρέιλερ του κινηματογραφικού women's march της χρονιάς.