«Δυσμενής η απόφαση για το ΙΝΤΕΑΛ» επιβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης του, Σπύρος Σπέντζος - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:59
5/5

«Δυσμενής η απόφαση για το ΙΝΤΕΑΛ» επιβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης του, Σπύρος Σπέντζος

Ο ιδιοκτήτης του ΙΝΤΕΑΛ, Σπύρος Σπέντζος, αποσαφηνίζει με αποκλειστική δήλωσή του στο cinemagazine.gr πως η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής δεν προστατεύει επί της ουσίας την χρήση της κινηματογραφικής αίθουσας.

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΚΕΣΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί «διατηρητέας χρήσης» των ιστορικών κινηματογράφων της Αθήνας ΙΝΤΕΑΛ και ΑΣΤΟΡ δίνει ο συνιδιοκτήτης του ΙΝΤΕΑΛ, Σπύρος Σπέντζος, χαρακτηρίζοντάς την ως «δυσμενή».

Χθες στο άρθρο μας «Σώθηκε το ΑΣΤΟΡ, μάλλον άσχημα τα νέα για το ΙΝΤΕΑΛ» (διαβάστε το εδώ) υπήρχε μία αναλυτική ερμηνεία της απόφασης, στην οποία διαφαίνεται πως η αναλογία χρήσης του χώρου ως κινηματογραφική αίθουσα σε σχέση με τις υπόλοιπες προβλεπόμενες χρήσεις (συνεδριακό κέντρο, θέατρο) αφήνονται στη διακριτική ευχέρεια του αναδόχου. 

Ο Κος Σπέντζος, σημειώνει μάλιστα πως  «ο εκάστοτε διαχειριστής έχει την δυνατότητα να ασκήσει μόνο τις άλλες χρήσεις» σύμφωνα με την απόφαση.

Διαβάστε στη συνέχεια τη δήλωση του Σπύρου Σπέντζου για την απόφαση του ΚΕΣΑ

Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι δυσμενής για το ΙΝΤΕΑΛ.

Καταρχάς, δίνει το δικαίωμα στον επενδυτή, να μεταφέρει την αίθουσα σε άλλο χώρο, εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του συγκροτήματος, χωρίς μάλιστα να καθορίζει ελάχιστο όριο καθισμάτων στη νέα αίθουσα, σε αντίθεση με την εισήγηση του αρμοδίου τμήματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, που αναφέρει ως κατώτατο όριο τις 600 θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται να δημιουργηθεί μία αίθουσα ακόμα και 200 θέσεων.

Επίσης δεν καθορίζει ότι η είσοδος του κινηματογράφου θα παραμείνει επί της  οδού Πανεπιστημίου.

Τέλος το χειρότερο όλων είναι ότι η απόφαση επιτρέπει και άλλες πολιτιστικές χρήσεις και χρήση Συνεδριακού Κέντρου, που σημαίνει ότι ο εκάστοτε διαχειριστής έχει την δυνατότητα να ασκήσει μόνο τις άλλες χρήσεις, καταργώντας ουσιαστικά τον κινηματογράφο, ενεργώντας μάλιστα σύμφωνα με την απόφαση.