Τρέιλερ: Το «Infinity Pool» θέτει πρόωρη υποψηφιότητα για τον τίτλο της πιο φευγάτης ταινίας του '23 - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:14
9/12

Τρέιλερ: Το «Infinity Pool» θέτει πρόωρη υποψηφιότητα για τον τίτλο της πιο φευγάτης ταινίας του '23

Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και η Μία Γκοθ, η νέα βασίλισσα του εναλλακτικού τρόμου, κάνουν διακοπές σε ένα εφιαλτικό μέρος, στη (φαινομενικά) πιο υποσχόμενη σκηνοθετική δουλειά του Μπράντον Κρόνενμπεργκ, υιού του Ντέιβιντ.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου

Οκ, ο υιός Κρόνενμπεργκ σαφέστατα είναι πολύ καλύτερος από την κόρη Λιντς, που υπήρξε υπεύθυνη για μερικές από τις πλέον αφόρητες ταινίες που έχουμε δει από τα ‘90s κι έπειτα, έχει και αρκετή κριτική αναγνώριση ώστε να κλείνει τα στόματα σε κατηγορίες περί νεποτισμού. Ωστόσο, τουλάχιστον κρίνοντας από τα μέχρι τώρα δείγματα δουλειάς του, διανοούμενος σαν τον πατέρα του δεν είναι, περισσότερο φέρνει σε μεταπράτη (εφιαλτικών) εικόνων, με την προφανή ιδέα στο προσκήνιο και ελάχιστα πράγματα πέρα από αυτή – άρα άξιος εκπρόσωπος του επονομαζόμενου «αναβαθμισμένου» τρόμου, θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής σαν τον υπογράφοντα, που αναγνωρίζει οτι βρίσκεται στην κριτική μειοψηφία.

Η νέα του ταινία, το «Ιnfinity Pool», δείχνει πιο υποσχόμενη και πιο προσβάσιμη σε ένα ευρύτερο κοινό από τις προηγούμενες, επιστρατεύει τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και τη νέα βασίλισσα του εναλλακτικού τρόμου, τη Μία Γκοθ, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και αφηγείται την ιστορία ενός ζεύγους που παραθερίζει σε ένα φανταστικό all-inclusive θέρετρο και ξεκλειδώνει την πόρτα στον εφιάλτη. Το τρέιλερ μοιάζει να συνδυάζει τις αποκρουστικές εικόνες, στις οποίες μας έχει συνηθίσει o Kρόνενμπεργκ, με έναν (φαινομενικά) πιο στέρεο σκελετό, οι κινηματογραφικές ιστοσελίδες ήδη αναφέρουν ότι αναγκάστηκε να κόψει πράγματα προκειμένου να πάρει το πολυπόθητο R, καθώς η Επιτροπή Καταλληλότητας Ταινίων στις ΗΠΑ φιλοδώρησε το πρώτο cut με ένα NC-17, και κάπως έτσι το buzz της ταινίας έχει διογκωθεί.

Το «Infinity Pool» έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 27 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, ενδεχόμενη έξοδός του στις ελληνικές αίθουσες προς το παρόν αγνοείται.