Ο Κεν Λόουτς στέλνει μήνυμα συμπαράστασης για την διάσωση του ΑΣΤΟΡ και του ΙΝΤΕΑΛ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
19:33
4/4

Ο Κεν Λόουτς στέλνει μήνυμα συμπαράστασης για την διάσωση του ΑΣΤΟΡ και του ΙΝΤΕΑΛ

Ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή δημιουργούς του παγκόσμιου σινεμά δηλώνει την ένθερμη υποστήριξή του προκειμένου για την προστασία των δύο εξαιρετικά δημοφιλών και ιστορικής σημασίας αιθουσών της Αθήνας οι οποίες κινδυνεύουν με κλείσιμο αν δεν κριθούν άμεσα διατηρητέες.

Ενήμερος για τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα σχετικά με το μέλλον του ΑΣΤΟΡ, του ΙΝΤΕΑΛ αλλά και της ΙΡΙΔΑΣ (όπου στεγάζει τις προβολές του ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Ομίλου Αθηνών), ο βετεράνος και πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς έστειλε το παρακάτω μήνυμα, εκπροσωπώντας τον ίδιο όσο και τους εργαζόμενους στην εταιρεία παραγωγής του, Sixteen Films. Ευχαριστούμε τον κριτικό κινηματογράφο και διευθυντή του φεστιβάλ Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, κύριο Νίνο Φένεκ Μικελίδη, για την παραχώρηση (και μετάφραση) των δηλώσεων που μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

 «Υποστηρίζουμε όλοι μας σθεναρά τον αγώνα σας να διαφυλάξετε τα ιστορικά σας σινεμά. Αποτελούν τμήμα της κουλτούρας της πόλης. Τμήμα της Ιστορίας της. Οι επισκέπτες έρχονται για να δουν τις διάφορες πτυχές του παρελθόντος σας. Όσα περισσότερα επιτρέπουμε στους επιχειρηματίες να καταστρέφουν, τόσοι λιγότεροι άνθρωποι θα μας επισκέπτονται και λιγότεροι άνθρωποι θα βλέπουν τις ταινίες μας. Οι αίθουσες είναι αναγκαίες. Η καμπάνια σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του χαρακτήρα της θαυμάσιας πόλης σας».