Κι όμως, υπάρχει λόγος που η Λίλυ Γουατσόφσκι δεν συμμετέχει στο νέο «Matrix» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
15:03
30/8

Κι όμως, υπάρχει λόγος που η Λίλυ Γουατσόφσκι δεν συμμετέχει στο νέο «Matrix»

Ο κύβος ερρίφθη. Το «The Matrix Resurrections» θα κάνει τη πρεμιέρα του τον Δεκέμβριο, αλλά η Λίλυ Γουατσόφσκι θα απουσιάζει από την αναγέννηση του franchise. Και σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει «σοβαρός λόγος».

Από τον Χρήστο Πολίτη

Από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, το «The Matrix» επιστρέφει 18 χρόνια μετά το τρίτο μέρος, με τους ίδιους πρωταγωνιστές -τον Κιάνου Ριβς και την Κάρι Αν Μος, τουλάχιστον- και την Λάνα Γουατσόφσκι στη σκηνοθεσία. Η Λίλι όμως, απουσιάζει και το δίδυμο πίσω από την τεράστια επιτυχία ξαφνικά σπάει, ενώ όλοι περίμεναν πως η επιστροφή θα έχει τα ίδια συστατικά.

Η Λίλι σε πρόσφατη συνέντευξη της και υπερτονίζοντας «πόσο πολύ αγαπάει το σχέδιο του «Matrix», ξεκαθαρίζει πως δεν υπήρξαν καυγάδες και διαφωνίες για να είναι αυτός ο λόγος της απουσίας της, αλλά η συσσωρευμένη κούραση των ταινιών, και η διαδικασία μετάβασης της σε αλλαγή φύλου, καθώς το 2016 είχε κάνει coming out ως τρανς.

«Ήταν επώδυνο και εξουθενωτικό. Στο τέλος του 2016 ολοκλήρωσα τη μετάβασή μου και ήμουν εξαντλημένη γιατί είχαμε βγει από το «Cloud Atlas» και το «Jupiter Ascending», αλλά και τον πρώτο κύκλο του «Sense 8». Μπαινοβγαίναμε στα projects και στις ιδέες τόσο γρήγορα, που δεν μπορούσα να συντονιστώ. Ήθελα να πάρω τον χρόνο μου και να μείνω λίγο απ’ έξω από την βιομηχανία. Ήθελα να βρω πάλι τον εαυτό μου ως καλλιτέχνης και όντως το έκανα γυρνώντας στο σχολείο, και ζωγραφίζοντας».

Η ίδια τα τελευταία τρία χρόνια γράφει το «Work in Progress», μια κωμική τηλεοπτική σειρά για το Showtime, που ακολουθεί την Άμπι, μια 45χρονη λεσβία και τις καθημερινές της περιπέτειες.

«Παράλληλα με όλα αυτά τα projects, πέθαναν οι γονείς μας, και επειδή υπήρχαν για χρόνια σκέψεις να επιστρέψουμε στο «Matrix», δεν ήθελα να γυρίσω πίσω σε κάτι που θα γυρνούσε στα χρόνια πριν τον θάνατό τους. Και δεν ήθελα να το κάνω».

Κάπως έτσι, η Λίλυ άφησε το «The Matrix Resurrections» να επιστρέψει χωρίς την δική της σφραγίδα, με τη Λάνα να αναλαμβάνει εκτός από τη σκηνοθεσία, και το σενάριο μαζί με τον Αλεξάντερ Χέρμον και τον Ντέιβιντ Μίτσελ, συνεργάτες του από το «Sense 8» και του «Cloud Atlas».