Εκείνο που αλλάζει την ιστορία; Κεταμίνη στο σώμα του Μάθιου Πέρι, η έρευνα παίρνει άλλο δρόμο - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:42
22/5

Εκείνο που αλλάζει την ιστορία; Κεταμίνη στο σώμα του Μάθιου Πέρι, η έρευνα παίρνει άλλο δρόμο

Η Αστυνομία του Λος Άντζελες και το ομοσπονδιακό Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ξεκινούν έρευνες για ποινικές ευθύνες σχετιζόμενες με τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Για την περίπτωση να μην αρκούσε η στεναχώρια εκατομμυρίων φανς, η υπόθεση φαίνεται να παίρνει μια στροφή που δεν περίμενε κανείς. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η τοξικολογική αναφορά για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι έδειξε οξεία επίδραση κεταμίνης στον οργανισμό. Η έρευνα εστιάζεται πλέον στο πώς βρέθηκαν τόσο μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό του, ποσότητες που ενοχοποιούνται για τον θάνατό του.

Αστερίσκος ωστόσο, που ενδεχόμενα χαλάει το πάθος πολλών σήμερα για τις true crime ιστορίες, είναι ότι ο Πέρι λάμβανε τακτικά θεραπεία κεταμίνης για την κατάθλιψη και το άγχος, προτού βρεθεί νεκρός λόγω υπερβολικής δόσης. Στην νεκροψία καταδείχθηκαν επίσης πνιγμός, στεφανιαία νόσος και ένα φάρμακο, μπουπρενορφίνη, το οποίο χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση εθισμού από οπιοειδή.

Η κεταμίνη, όπως γνωρίζουμε μάλλον οι περισσότεροι και από το εγχώριο αστυνομικό δελτίο της «υπόθεσης Πισπιρίγκου», «σε υψηλές δόσεις ευθύνεται θανάσιμα για καρδιαγγειακή υπερδιέγερση και αναπνευστική ύφεση», όπως αναφέρει η τοξικολογική εξέταση. 

Ας ελπίσουμε να μην υπάρχει κακοήθεια στον θάνατο του ηθοποιού, που πέθανε στις 28 Οκτωρίου του 2023,  και να πρόκειται για ατύχημα της ούτως ή άλλως τόσο επιβαρυμένης υγείας του.