Το 2024 θα βγει στις αίθουσες το «Megalopolis» του Κόπολα μαζί με ένα graphic novel - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:15
28/3

Το 2024 θα βγει στις αίθουσες το «Megalopolis» του Κόπολα μαζί με ένα graphic novel

Tέλος στις φήμες που ήθελαν την ταινία να έρχεται στις αίθουσες στο τέλος του έτους βάζει η κυκλοφορία ενός συνοδευτικού graphic novel που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, πρόκειται να λάβει χώρα μέσα στο 2024.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Ίσως έχουμε κουράσει μερικούς από σας με τις συχνές αναφορές μας στο «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, αλλά έχουμε και εμείς τους κινηματογραφικούς μας υπερήρωες. Βέβαια, με την πραγματοποίησή του, το πόνημα του Κόπολα θα χάσει τη θέση του στη λίστα με τα «αριστουργήματα που δεν γυρίστηκαν ποτέ», τα οποία έμειναν τέτοια στη συλλογική συνείδηση ακριβώς επειδή δεν γυρίστηκαν ποτέ και μπορέσαμε να πλάσουμε στο κεφάλι μας την ιδανική ταινία – ο Γκίλιαμ τον έκανε τελικά τον «Δον Κιχώτη» του και αριστούργημα δεν ήταν σε καμία περίπτωση, ασχέτως αν κάποιοι φαν το αγαπάμε.

Όπως και να’χει, χαιρόμαστε που το «Megalopolis» θα γίνει πραγματικότητα, δεν βλέπουμε την ώρα να το δούμε και κάθε πληροφορία για αυτό μας ανοίγει την όρεξη. Αν κρίνουμε δε από την κίνηση των post που σχετίζονται με την ταινία, υπάρχουν κι αλλοι σαν εμάς εκεί έξω. Οι νέες πληροφορίες λοιπον είναι δύο. Η μία ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024 και όχι στο τέλος του 2023, όπως ακουγόταν αρχικά. Ο Κόπολα θέλει να πάρει τον χρόνο του στο post-production για να παραδώσει την καλύτερη εκδοχή της ταινίας  και καθόλου δεν τον αδικείς. Η άλλη είναι ότι μαζί με την ταινία θα κυκλοφορήσει και ένα συνοδευτικό graphic novel που σκάρωσαν οι  Κρις Ράιαλ και Τζέικομπ Φίλιπς της Syzygy σε πλήρη συνεργασία με τον Κόπολα , ο οποίος τους έδωσε πληροφορίες ακόμα και για τα κόμικ που αγαπούσε όταν ήταν μικρός.

Το graphic novel  έρχεται για να προστεθεί στα έτσι κι αλλιώς φιλόδοξα πλάνα του Κόπολα για την ταινία - μεταξυ άλλων, θέλει το «Megalopolis» να προβληθεί ταυτόχρονα την ίδια μέρα σε όλες τις αίθουσες του κόσμου. Καλά να είμαστε και θα είμαστε εκεί.