Γιατί καθυστερεί η νέα ταινία του Μπονγκ Τζουν Χο «Mickey 17»; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:39
10/1

Γιατί καθυστερεί η νέα ταινία του Μπονγκ Τζουν Χο «Mickey 17»;

Η πρώτη ταινία του Νοτιοκορεάτη μετά τα οσκαρούχα «Παράσιτα», μπορεί και να έχει πέσει θύμα των απανωτών απεργιών, μπορεί και κάτι να έχει στραβώσει με την Warner Bros. που το βγάζει.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Θυμάστε πριν λίγα χρόνια, όταν δηλαδή είχαν βγει τα «Παράσιτα», πόσο κάθε μέρα λιβανίζαμε - και όλος ο ειδικός Τύπος - τον δημιουργό και την ταινία (και την φιλμογραφία) του; Θυμάστε. Τέσσερα χρόνια μετά η επόμενη ταινία του,  στην Warner Bros. αυτή τη φορά, και με τον Ρομπερτ Πάτινσον, χάνει την ημερομηνία της (29 Μαρτίου) από το «Godzilla vs. Kong» και μένει για την ώρα μετέωρη μέχρι να πάρει μια καινούρια. Από το τι είδος ημερομηνίας θα είναι αυτό, ίσως συνάγουμε και προς τι η καθυστέρηση. Μπορεί να είναι μια πιο εμπορική ημερομηνία (μέσα Απριλίου - τέλη Ιουλίου), μπορεί μια πιο οσκαρική (Οκτώβριος και μετά), μπορεί και μία κάτι σαν «ξεφορτώματος», ας πούμε ο Σεπτέμβριος.

Από μόνο του το γεγονός δεν λέει και πολλά θετικά, τουλάχιστον από πλευράς στούντιο. Δεν ξεκρεμάς έτσι μια ταινία που έχει παίξει ήδη teaser (από τον Δεκέμβριο του '22...) ούτε τρεις μήνες πριν την πρεμιέρα της. Από την άλλη δεν ξέρουμε τι παίζει με το «Godzilla vs. Kong», που μπορεί να τους άστραψε ότι θα κόψει εισιτήρια ή και ότι φοβούνται να το βγάλουν απέναντι σε πιο γερό εμπορικό ανταγωνισμό (έχει μερικά ισχυρά sequel το φετινό θέρος - καμμία σχέση βέβαια με το φαινόμενο του 2023). Πάντως ο Γκοτζίλας ήταν προγραμματισμένος για τις 12 Απριλίου, επίσης χωρίς ανταγωνισμό στην ημερμηνία εκείνη.

Στο «Mickey 17» εκτός του Πάτινσον παίζουν οι Ναόμι Άκι, Στίβεν Γιουν, Τόνι Κολέτ και Μαρκ Ράφαλο, με τον Χο να εκτελεί πολυ-χρέη σκηνοθεσίας, παραγωγής και σεναρίου της ταινίας, η οποία βασίζεται σε νουβέλα του Έντουαρντ Άστον. Ο Πάτινσον υποδύεται τον Mickey, έναν Αναλώσιμο-υπάλληλο μιας επανδρωμένης αποστολής στον παγωμένο κόσμο του Nifheim. Όταν η απστολή είναι πολύ επικίνδυνη το πλήρωμα στρέφεται στον Mickey, που όταν πεθαίνει ένα νέο σώμα του γεννιέται με τις μνήμες όλες στη θέση τους. Σας θυμίζει ελαφρώς το «Oblivion»; 

Περιέργεια πλέον, εκτός από ενδιαφέρον βέβαια, για την ταινία καθαυτή και για το «αίνιγμα» του να μένει απρογραμμάτιστη τόσο κοντά στην ημερομηνία εξόδου της.