Το καινούργιο τρέιλερ του «Λούκα» φέρνει πιο νωρίς το καλοκαίρι - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
2:16
29/4

Το καινούργιο τρέιλερ του «Λούκα» φέρνει πιο νωρίς το καλοκαίρι

Οτι κι αν δούμε από το «Λούκα», το νέο στοίχημα της Disney και της Pixar, μας κάνει να το θεωρούμε ήδη το πιο κερδισμένο του καλοκαιριού. Και το νέο του τρέιλερ μοιάζει τέρμα καλοκαιρινό!

Από τον Χρήστο Πολίτη

Για τον Ενρίκο Κασαρόσα είναι η πρώτη φορά στα μεγάλα μήκους χωράφια με το «Λούκα». Όσοι όμως θυμούνται, είναι και εκείνοι που αγαπούν, λένε.

Και ποιος δεν αγάπησε το «La Luna», ένα 6λεπτο «έπος» του 2011, στο οποίο ο Κασαρόσα αφηγείται την πραγματική προέλευση του φεγγαριού σε μια ιστορία για την αγάπη, την οικογένεια και τα όνειρα;


«La Luna» (2011)

Φέτος, η πρώτη «μεγάλη» φορά είναι πάλι ένα παραμύθι. Τοποθετημένο στην Ιταλική ριβιέρα ενός ζεστού καλοκαιριού, η ταινία εξερευνά την φιλία ανάμεσα στον 13χρονο Λούκα και τον Αλμπέρτο. Και τι μας λέει το καινούργιο τρέιλερ; Πως οι δυο τους είναι θαλάσσια πλάσματα, που οταν βγαίνουν από το νερό γίνονται μικρά αγόρια, που τρέχουν, κολυμπάνε, τρώνε μακαρόνια και παγωτά, προσπαθώντας να κρύψουν το μυστικό τους. Κι ο Κασαρόσα λέει πως το εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία και την δική του σχέση με τον κολλητό του.

«Ήμουν πολύ ντροπαλός και σχεδόν δειλός και η οικογένεια μου ήταν εκείνη που με προστάτευε. Και τότε συνάντησα τον Αλμπέρτο, που ήταν ένα αγόρι ελεύθερο, η οικογένειά του δεν ήταν πολύ κοντά του και εκείνος μπορούσε εύκολα να βρεθεί σε μπελάδες. Η άλλη πλευρά του να είσαι παιδί, είναι οτι πάντα νιώθεις σαν ξένος. Εγώ και ο φίλος μου τότε αισθανόμασταν σαν ξένοι, σαν χαμένοι από τους άλλους όταν κάναμε παρέα. Και αυτά τα θαλάσσια τέρατα είναι μια θαυμάσια μεταφορά για την σημασία του να νιώθεις διαφορετικός».

Ποιος δεν θέλει να δει τον «Λούκα», αυτό το υβρίδιο ψηφιακής τεχνικής και «χειρόγραφου» εικονογραφημένου βιβλίου με το μαγικό ραβδί της Pixar και της Disney από πάνω;