Το νέο τραγούδι των Tindersticks για το «Fire» της Κλερ Ντενί - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:25
19/1

Το νέο τραγούδι των Tindersticks για το «Fire» της Κλερ Ντενί

To Both Sides of the Blade κοσμεί την νέα συνεργασία της μπάντας με την Κλερ Ντενί, στο καινούργιο της έργο με την Ζιλιέτ Μπινός και τον Βενσάν Λιντόν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μιλώντας για συνεργασίες σκηνοθετών-συνθετών, αυτή της Κλερ Ντενί με του Tindersticks (ή μέλη τους) είναι αυταπόδεικτα μια από τις ανθηρότερες περιπτώσεις. Και μόνο που ξεπερνούν το ένα τέταρτο του αιώνα μαζί (από το «Νενέτ και Μπονί» του 1996) που σχεδόν σε όλες τις μεταγενέστερες δουλειές της η μπάντα (ή μόνος ο Στιούαρτ Στέιπλς, ή μόνος ο Ντίκον Χίντσλιφ, ιδρυτικός που δεν είναι πια στους Tindersticks), αρκεί για να συμπεράνει κανείς ότι η Ντενίς ακούει τις εικόνες της μέσα από την αρχοντική μελαγχολία του γκρουπ από το Νότινγχαμ.

Για το «Feu», την ταινία της του 2021 (η καινούργια της, «The Stars at Noon», είναι στο post production ήδη!) που τώρα ο Στέιπλς αποκαλύπτει ότι θα προβληθεί στο ερχόμενο φεστιβάλ του Βερολίνου, είναι και το Both Sides of the Blade, με ένα το-λες-και-ιδιοφυές βιντεοκλίπ. Και αρκεί από μόνο του για να κάνει την ταινία-τριγώνου με τους Μπινός, Λιντόν.Γκρεγκουάρ Κολέν, Ματί Ντιοπ και την κόρη της Μπινός, Ανά Μαζιμέλ, ένα από τα αναμενόμενα γεγονότα της χρονιάς που ξεκίνησε.

Απολαύστε το άσμα.