Τρέιλερ «Old»: Ο χρόνος κυλάει σαν νερό στο νέο κινηματογραφικό αίνιγμα του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:59
28/5

Τρέιλερ «Old»: Ο χρόνος κυλάει σαν νερό στο νέο κινηματογραφικό αίνιγμα του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Το τρέιλερ του «Old» με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ κυκλοφόρησε και ευελπιστούμε να επιστρέφει τον αμφιλεγόμενο δημιουργό στις «παλιές» καλές μέρες του!

Από τον Πάνο Γκένα

Πριν 20 χρόνια ο Σιάμαλαν και οι κινηματογραφικές του ανατροπές αποτελούσαν υπόσχεση μιας συναρπαστικής κινηματογραφικής εξόδου: «Έκτη Αίσθηση», «Άφθαρτος», «Το Σκοτεινό Χωριό» ήταν ταινίες που έπαιξαν στην εντέλεια το παιχνίδι προσμονής (του κοινού) και έκπληξης (του δημιουργού). Κι αν οι δεκαετίες πέρασαν και ο Σιάμαλαν φάνηκε να χάνει κάτι από τον δημιουργικό του οίστρο, η επιτυχία του «Split» (οχι όμως και του «Glass») τόνωσε ξανά το ενδιαφέρον στην φιλμογραφία του (κάποτε) τρομερού παιδιού.

Φέτος, ο Σιάμαλαν επιστρέφει με το «Old» σε πλήρη συνάφεια με την παράδοση του αινιγματικού μάρκετινγκ παλαιότερων ταινιών του. Κρυπτογραφημένα μηνύματα, ελάχιστες πληροφορίες, μικρές φωτογραφικές δόσεις από τα γυρίσματα απασχόλησαν το κοινό του, το οποίο έχει πλέον σαφέστερη εικόνα της ταινίας μέσω του πρώτου τρέιλερ. Και φαίνεται πολύ καλό (βέβαια, πάντα τα τρέιλερ του Σιάμαλαν «πουλούσαν» αποτελεσματικά την ταινία»).

Η ειδυλλιακή παραθαλάσσια βόλτα μιας οικογένειας μετατρέπεται σύντομα σε εφιάλτη, όταν η ανεμελιά των διακοπών «διακόπτεται» γιατί οι λουόμενοι ξαφνικά γερνούν απότομα. Παραφυσικά φαινόμενα σε συνδυασμό με σχόλιο για τον χρόνο, δυνατό καστ (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βίκι Κριπς, Τομαζίν Μακένζι, Άλεξ Γουλφ, Ρούφους Σιούελ μεταξύ άλλων) και σενάριο που βασίζεται στην γαλλική εικονογραφημένη νουβέλα «Sandcastle», δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες.

Η πρεμιέρα του «Old» αναμένεται στις 29 Ιουλίου. Ευχόμαστε να μην γεράσουμε για να την δούμε...