«Red Rocket»: Ο Σον Μπέικερ επιστρέφει με μια μαύρη κωμωδία για τη βιομηχανία του πορνό - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:51
10/2

«Red Rocket»: Ο Σον Μπέικερ επιστρέφει με μια μαύρη κωμωδία για τη βιομηχανία του πορνό

Από τις πιο υπολογίσιμες ανεξάρτητες φωνές στην αμερικανική κινηματογραφική σκηνή, ο Σον Μπέικερ επιστρέφει τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχία του «The Florida Project»

Από τον Χρήστο Πολίτη

Με μόλις 6 ταινίες στο ενεργητικό του και με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας να κάνει το πρώτο αφιέρωμα στην δουλειά του το 2015, ο Σον Μπέικερ μοιάζει με κάθε του ταινία να αγαπάει όλο και περισσότερο τους ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο, μα καταφέρνουν να έχουν μια λάμψη στα μάτια τους.

Από τυχοδιώκτες που τα βάζουν με τοκογλύφους στο «Take Out» μέχρι την ρομαντική τρανσέξουαλ που ψάχνει τον νταβατζή που της ράγισε τη καρδιά στο «Tangerine», και από την φιλία μιας 21χρονης καλλονής με μια 85χρονη χήρα στο «Starlet» μέχρι το οσκαρικό «The Florida Project» που ονειρεύεται τον κόσμο της Disneyland σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής, o Μπέικερ αγκαλιάζει ξεχωριστά κάθε ήρωα/-ίδα του.

Στο «Red Rocket» θα πλησιάσει τον Μάικι, έναν προαγωγό που έχει συνηθίσει να ζει από τις γυναίκες «του», πρωταγωνίστριες σε ταινίες πορνό. Όταν το Λος Άντζελες θα τον «ξεράσει», θα επιστρέψει πίσω στο Τέξας στην αποξενωμένη γυναίκα και στην πεθερά του. Σε μια επαρχία που μοιάζει να ζει μονότονα, θα συναντήσει την Strawberry, μια κοπέλα που δουλεύει ως ταμίας σε κατάστημα με ντόνατς και θα θυμηθεί τις παλιές του συνήθειες.

Φήμες που ήθελαν τον Μπέικερ να εξερευνά ακόμα περισσότερο τον κόσμο του πορνό, όταν η ηθοποιός Μπέλα Θορν άφησε να εννοηθεί πως γυρίζει ντοκιμαντέρ με τις εμπειρίες της στο διαδικτυακό OnlyFans, πλατφόρμα που μπορεί κάποιος να δει γυμνό περιεχόμενο των χρηστών επί πληρωμή, διεψεύστηκε από τον ίδιο τον σκηνοθέτη.

Το «Red Rocket» έχει γυριστεί ήδη με πρωταγωνιστές τον Σάιμον Ρεξ (γνωστό από τις συμμετοχές του στις παρωδίες «Scary Movie») και την πρωτοεμφανιζόμενη Σουζάνα Σον.