Νέο τρέιλερ «Sly»: Ντοκιμαντέρ για τον Σιλβέστερ Σταλόνε στο Netflix - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:24
19/10

Νέο τρέιλερ «Sly»: Ντοκιμαντέρ για τον Σιλβέστερ Σταλόνε στο Netflix

Το Netflix αναλαμβάνει να αποθεώσει τους κινηματογραφικούς ήρωες μιας περασμένης εποχής. Στις 3 Νοεμβρίου το τηλεοπτικό του τοπ-10 θα έχει καινούργιο οδηγό. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Κακά τα ψέματα, σαν τον Sly δεν έχει. Κι επειδή προ ημερών πήγε να παίξει ένα θέμα με τα μεγέθη, όταν ο γενναιόδωρος Σταλόνε απέδωσε εύσημα στον Άρνολντ (στο δικό του ντοκιμαντέρ, επίσης στο Netflix), ας είμαστε ακριβείς. Μιλώντας για σινεμά, ο ένας είναι μια ταλαντούχα μεν, τυχερή δε (και αξιοπερίεργη, τότε) περσόνα, που βρέθηκε στην σωστή στιγμή στα χέρια των σωστών υπογραφών. Όμως το ότι το Χόλιγουντ ήταν έτοιμο να τον αναγνωρίσει οφείλεται στον «άλλον», εκείνον που από θέσεως δημιουργού (συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός) γέννησε τα '80ς και έθρεψε τα μισά (γιατί μετά ήρθε το CGI) '90ς είδους  με την επιτυχία του «Rambo».

Ο Σταλόνε έχει μια ζωή έτοιμη για σενάριο, ταινία, ντοκιμαντέρ και ό,τι βάλει ο πλεονέκτης χολιγουντιανός νους. Βέβαια είναι μια ιστορία που όλοι νομίζουν ότι ξέρουν, όμως υπάρχουν πολλά ακόμα, που ελπίζει κανείς να ανασκάψει τούτο το ντοκιμαντέρ που επιμελείται ο Τομ Ζίμι (του «Springsteen on Broadway»).

«Για σχεδόν 50 χρόνια ο Σιλβέστερ Σταλόνε διασκεδάζει εκατομμύρια με εμβληματικούς χαρακτήρες όπως ο Ρόκι, ο Ράμπο και οι Αναλώσιμοι. Αυτή η ρετροσπεκτίβα προσφέρει ένα κοντινότερο βλέμμα στον υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό/σεναριογράφο, παραλληλίζοντας την εμπνευστική ιστορία του με αυτή των χαρακτήρων που δημιούργησε», αναφέρει η σύνοψη.

Ο Σταλόνε συγκαταλέγεται στους παραγωγούς, πράγμα που υπό άλλες περιστάσεις θα προβλημάτιζε, εδώ όμως εμπιστεύεσαι την αυτοκριτική του. Όση δεν είχε όταν ήταν στην κορυφή του κύματος, την έχει εδώ και 15-20 χρόνια. Στα λυπηρά, που ελπίζουμε να υπερβάλλει, ο υπαινιγμός του ότι το τέλος της υποκριτικής του καριέρας είναι κοντά. Επιβεβαιώνει πάντως ότι δουλεύει ένα τηλεοπτικό σόου («Tenderloin»), συγγραφικά και ίσως και σκηνοθετικά, ενώ εδώ και όσα χρόνια θυμόμαστε μιλά για το biopic του Έντγκαρ Άλαν Πόου.

Το ντοκιμαντέρ έρχεται στις 3 Νοεμβρίου στην πλατφόρμα. Ελπίζουμε να είναι αντάξιο του βιογραφούμενου, υπάρχει πολλή περισσότερη υπογραφή στον Sly απ' όση μπόρεσε, τω καιρώ εκείνω, να αναγνωρίσει η κριτική και η εποχή.