Ανακοίνωση καστ και έναρξης γυρισμάτων για την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» ? νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:13
13/4

Ανακοίνωση καστ και έναρξης γυρισμάτων για την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Η δημοφιλής θεατρική παράσταση, που ήταν sold out για τρία ολόκληρα χρόνια, γίνεται ταινία. Μια μεγάλη παραγωγή, που στόχο έχει να αποδώσει φόρο τιμής στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη ως μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που έχει στόχο να τιμήσει τον πολιτισμό της Ιωνίας.

Ένα κινηματογραφικό εγχείρημα με καστ που περιλαμβάνει τους/τις Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Γιάννη Βογιατζή, Κρατερό Κατσούλη, Burak Hakki, Κατερίνα Γερονικολού, Ταμίλλα Κουλίεβα, Χρήστο Στέργιογλου και την Βανέσα Ρέντγκρεϊβ.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση, Μάρτιν Σέρμαν («Bent», «Callas Forever») φιλοδοξεί να αναπαραστήσει με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από την καλλιτεχνική διεύθυνση, ενώ για να αποδοθεί σωστά η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, η παραγωγή θα συνεργαστεί με την Yafka («Έτερος Εγώ», «Westworld»).

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και θα πραγματοποιηθούν σε Μυτιλήνη, Αθήνα, Πειραιά, Φάληρο και Χίο.

Σύνοψη

H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών.

Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Ακολουθεί δήλωση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου Tanweer κ. Τζόζεφ Σαμάν με αφορμή την έναρξη παραγωγής της ταινίας:

«Όλοι εμείς στην Tanweer πιστεύουμε στην κουλτούρα της παρακολούθησης ταινιών στη μεγάλη οθόνη.  Μας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούμε συναισθηματικές και συναρπαστικές στιγμές μεταξύ μας.

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτήν την καθηλωτική και μαγική εμπειρία.  Έχουμε δεσμευτεί να παράγουμε αξιόλογες ελληνικές ταινίες και σειρές, που μιλούν στην καρδιά του κοινού.

Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία της ταινίας μας «ΕΥΤΥΧΙΑ», αναλαμβάνουμε μια ακόμη πρόκληση και ξεκινάμε, με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. € - έναν από τους υψηλότερους στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, την παραγωγή της ταινίας «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ». Μαζί, με τη δημιουργό - λαμπερή πρωταγωνίστρια Μιμή Ντενίση και την επιδέξια ομάδα μας, έχουμε αποφασίσει να εργαστούμε εντατικά για ένα τόσο σημαντικό έργο, αφιερωμένο στη μνήμη των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης.

Είμαστε βαθιά ευγνώμονες προς όλους τους συμπαραγωγούς και χορηγούς που συμμετέχουν ήδη στην παραγωγή καθώς, και σε όσους είναι έτοιμοι να μας ακολουθήσουν σ΄ αυτό το ταξίδι και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια ταινία με ιδιαίτερη εθνική σημασία.» J.S.

CREDITS

Σε σκηνοθεσία: Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο: Μιμή Ντενίση σε συνεργασία με τον Martin Sherman Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση

Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Βογιατζής, Κρατερός Κατσούλης, Burak Hakki, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Nathan Thomas, Γιάννης Εγγλέζος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Ντίνα Μιχαηλίδου, Daphne Alexander, Νέδη Αντωνιάδου, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση και Fotina Papatheodorou.

Special guest starsVanessa Redgrave, Susan Hampshire και ο Rupert Graves