Και... τέλος! Ο Γιώργος Λάνθιμος ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «AND» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:02
19/12

Και... τέλος! Ο Γιώργος Λάνθιμος ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «AND»

Το «AND» σηματοδοτεί την τέταρτη συνεργασία του Έλληνα δημιουργού με την οσκαρούχο του «La La Land», Έμα Στόουν, ενώ τον επανενώνει και με τον Ευθύμη Φιλίππου στο σενάριο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Η Έμα Στόουν έχει βρει τον δημιουργό που της πηγαίνει πολύ, και έτσι η τέταρτη συνεργασία της με τον Γιώργο Λάνθιμο ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της στη Νέα Ορλεάνη. Οι προηγούμενες τρεις συνεργασίες είναι το «Poor Things», που βρίσκεται σε post production και αναμένεται μάλλον το 2023 (άρα είναι πιθανό να έχουμε διπλό Λάνθιμο του χρόνου), το μικρού μήκους «Βληχή», που έκανε πρεμιέρα στην Εθνική Λυρική, και βέβαια την «Ευνοοούμενη» του 2018, που χάρισε στην Στόουν μια οσκαρική υποψηφιότητα.

Διαβάστε εδώ για την «Βληχή» του Γιώργου Λάνθιμου

Μαζί με την Στόουν, στο «AND» συναντάμε επίσης τους Γουίλεμ Νταφό, Μάργκαρετ Κουάλεϊ, αμφότεροι απευθείας από το ετοιμαζόμενο «Poor Things», ενώ δίπλα στην Στόουν με χαρά βλέπουμε έναν ηθοποιό που πιστεύουμε ιδιαίτερα, τον Τζέσι Πλέμονς, που έκλεινε το κουαρτέτο της «Εξουσίας του Σκύλου», έργο που χάρισε στον 34χρονο ηθοποιό και την πρώτη του οσκαρική υποψηφιότητα.

Αυτή θα είναι επίσης μια ακόμα συνεργασία του Λάνθιμου με την Searchlight Pictures, που αυτή τη φορά έχει πρόσθετο επιχείρημα και την επιστροφή του Ευθύμη Φιλίπου στην συγγραφή του σεναρίου, που στο μεγάλο μήκος έχει να συνεργαστεί με τον Λάνθιμο στο από 5ετίας «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού».

Παρότι δεν γνωρίζουμε την πλοκή, φήμες θέλουν το «AND» να αφορά τρεις ξεχωριστές ιστορίες με κάθε γράμμα του τίτλου να αντιπροσωπεύει και διαφορετική πλοκή. Επιπλέον, να υπενθυμίσουμε ότι το «Poor Things» είναι η ιστορία της Μπέλα Μπάξτερ, μιας γυναίκας χειραφετημένης, ενός «θηλυκού Φρανκενστάιν», που ανασταίνεται με το μυαλό του αγέννητου παιδιού της αφ' ότου πνίγηκε προσπαθώντας να ξεφύγει από τον κακοποιητικό άνδρα της. Στο σενάριο εδώ είναι ο Τόνι ΜακΝαμάρα της «Ευνοούμενης» (creator στο «The Great» του Hulu), βασισμένο στο βιβλίο του Σκωτσέζου Άλασντερ Γκρέι. Δίπλα στην Στόουν είναι ο Μαρκ Ράφαλο, που δυστυχώς στο σινεμά έχει καταποντιστεί στα σύμπαντα της Μάρβελ και χάνουμε έναν εξαιρετικό ηθοποιό.

Δείτε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου και στη συνέχεια, εικόνες από τα γυρίσματα του «AND».