Η Τίλντα Σουίντον εξυμνεί τον Μπονγκ Τζουν Χο για λογαριασμό του «Time» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:17
24/9

Η Τίλντα Σουίντον εξυμνεί τον Μπονγκ Τζουν Χο για λογαριασμό του «Time»

Ο σκηνοθέτης των «Παράσιτων» βρίσκεται στη λίστα του περίφημου περιοδικού με τους 100 επιδραστικότερους ανθρώπους του 2020 και η ηθοποιός δεν...χάνει τα λόγια της τιμώντας τον.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η Τίλντα Σουίντον, που συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη στα «Snowpiercer» και «Okja», κατέθεσε έναν εξόχως καλογραμμένο ύμνο στον σαρωτικό νικητή των περασμένων Όσκαρ.

«Να ένας δημιουργός που ανέτειλε σαν καινούργιος ήλιος στο φετινό όραμα ολόκληρης της σινεπαθιασμένης περιοχής του πλανήτη μας», γράφει η Σουίντον που φημολογείται ότι θα πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική εκδοχή των «Παρασίτων». Και συνεχίζει: «Ξυραφένιος, επιδέξιος, ανώτερα εγγράματος κινηματογραφικά, έξω καρδιά, γεμάτος αυτοπεποίθηση, βαθιά ρομαντικός, με μια αχόρταγη απόλαυση για το παράλογο, ηθικός, ακριβής και συμπονετικός προς όλους. Το σινεμά του είναι όλα αυτά. Είναι καιρός για τον κόσμο να το αναγνωρίσει».

«Είναι το απόλυτο σοφιστικέ fanboy του σινεμά, χωρίς να διακατέχεται από την παραμικρή διάθεση σνομπισμού ή κυνισμού», λέει η ηθοποιός. «Είναι για το σινεμά από την κορυφή ώς τα νύχια. Και σαν άνθρωπος, καλόκαρδος, πιστός, εύχαρος, άνετος, παιχνιδιάρης, ειλικρινής, πλακατζής, κοντινός, ένδοξα χαζούλης και αδιάλειπτα ευγενής. Ένα διαμάντι». (Διαβάστε όλο το κείμενο της ηθοποιού εδώ).

Η Σουίντον δεν φείδεται καλού λόγου, και καλά κάνει. Υπάρχει λόγος σοβαρός. Να θυμίσουμε ότι τα «Παράσιτα» ξεκίνησαν την διαδρομή της αίγλης τους στις Κάννες του 2019, όπου κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, κέρδισαν εν συνεχεία τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, κατάφεραν και βρήκαν 264 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, ενώ στην Αμερική, με 53.4 εκατομμύρια, είναι από τις 5 εμπορικότερες ξενόγλωσσες παραγωγές όλων των εποχών.