Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο Έντγκαρ Άλαν Πόου και το τρέιλερ του «The Pale Blue Eye» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
22:31
30/10

Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο Έντγκαρ Άλαν Πόου και το τρέιλερ του «The Pale Blue Eye»

Μια από τις ατμοσφαιρικότερες προσδοκίες του 2023 έρχεται νωρίς-νωρίς, στις 6 Ιανουαρίου στο Netflix, υπό την καθοδήγηση του Σκοτ Κούπερ («Crazy Heart», «Σκουριασμένη Πόλη»). 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Τρέιλερ για το «The Pale Blue Eye» λοιπόν, το βασισμένο στο βιβλίο του Λούις Μπέιγιαρντ. Το οποίο είναι τοποθετημένο στο 1830, κι έχει ήρωα του τον Ογκάστους Λάντορ, έναν πρώην ντετέκτιβ που καλείται να λύσει το μυστήριο του φόνου ενός δοκίμου στο West Point. Η υπόθεση αποκτά νοσηρότερη χροιά όταν το πτώμα στο νεκροτομείο δεν περιλαμβάνει την καρδιά του....

Καθώς κανείς από τους δοκίμους δεν μιλά, και ενώ η διάσημη στρατιωτική ακαδημία προσπαθεί πάση θυσία να κρατήσει ακέραιη τη φήμη της, ο Λάντορ στρέφεται σε έναν δικό τους για βοηθό. Που είναι ένας τύπος σαν αδιάφορος για τα στρατιωτικά, με μια ροπή για την ποίηση - αλλά όχι και για την οίηση. Και αυτός ο τύπος θα είναι ο Έντγκαρ Άλαν Πόε  - Πόου σωστότερα, αλλά γλυκό είναι και το ελληνοποιημένο.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι το καστ, που περιέχει τους Τζίλιαν Άντερσον, Λούσι Μπόιντον, Τόμπι Τζόουνς, Τίμοθι Σπολ, Ρόμπερτ Ντιβάλ και Σαρλότ Γκενσμπούρ, ενώ βέβαια επικεφαλής είναι ο Μπέιλ, που έχει συνεργαστεί με τον Κούπερ δις στο παρελθόν, στα «Σκουριασμένη Πόλη» και «Hostiles».

Στην παραγωγή βρίσκουμε τον ίδιο τον Κρίστιαν Μπέιλ, καθώς και τον Κούπερ. Του οποίου την φόρμα των δύο πρώτων του ταινιών θέλουμε και όλα θα πάνε πρίμα. Στις 6 Ιανουαρίου, η ταινία ανοίγει στο Netflix.