Μετά τον «Πατέρα», ο «Γιός»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Φλοριάν Ζελέρ με τον Χιου Τζάκμαν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:32
26/10

Μετά τον «Πατέρα», ο «Γιός»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Φλοριάν Ζελέρ με τον Χιου Τζάκμαν

Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του «Πατέρα» επιστρέφει με νέο ενδοοικογενειακό δράμα δυνατών ερμηνειών. Όσκαρ αναμένονται;

Από τον Πάνο Γκένα

Μετά τον συγκλονιστικό «Πατέρα», μία από τις καλύτερες ταινίες του 2020, που διεκδίκησε 6 Όσκαρ και απέσπασε 2 (για την αποστομωτική ερμηνεία του Άντονι Χόπκινς και Διασκευασμένου Σεναρίου) ο Φλοριάν Ζελέρ επιστρέφει με τον «Γιο». Όπως αντιλαμβάνεστε, νέα οσκαρική κούρσα αναμένεται.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ζελέρ, που ανέβηκε στη λονδρέζικη σκηνή το 2019 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Ο Ζελέρ ευελπιστεί πως θα ολοκληρώσει το τρίπτυχο, γυρίζοντας αργότερα και την «Μητέρα», κλείνοντας έναν στοχαστικό κύκλο στις ενδοοικογενειακές δυναμικές. Στον «Γιο» συναντά ξανά τον θρυλικό σεναριογράφο Κρίστοφερ Χάμπτον (των «Επικίνδυνων Σχέσεων» και της «Εξιλέωσης» μεταξύ άλλων), με τον οποίο συνεργάστηκε εξαιρετικά και στον «Πατέρα».

«Η ταινία περιελίσσεται γύρω από τον Πίτερ, ο οποίος ενώ ετοιμάζει την καινούργια του ζωή με τη νέα του σύντροφο και το νεογέννητο παιδί τους, δέχεται την επίσκεψη της πρώην συζύγου του και την θύελλα που κουβαλά μαζί της στην μορφή του έφηβου γιου τους, Νίκολας. Ο Νίκολας είναι ανήσυχος, απόμακρος και οργισμένος. Ο Πίτερ θέλει να είναι ένας καλύτερος πατέρας, όμως το βάρος της ψυχολογικής κατάστασης του Νίκολας εκτρέπει τις ζωές όλων».

Σε αυτές τις γραμμές κινείται η σύνοψη του έργου στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Χιου Τζάκμαν, που πάλεψε για τον ρόλο (τελικά έπεισε τον Ζελέρ πως είναι ιδανικός μέσω Zoom), η Λόρα Ντερν, φρέσκια μετά το Όσκαρ της «Ιστορίας Γάμου», η Βανέσα Κίρμπι, που μας είχε ενθουσιάσει με τα «Θραύσματα μιας Γυναίκας» και ο Ζεν ΜακΓκράθ στον επώνυμο ρόλο της ταινίας. Μαζί τους και ο Άντονι Χόπκινς, σε μία συμμετοχή που γεφυρώνει καλλιτεχνικά το τωρινό έργο με το προηγούμενο.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον, ο Ζελέρ φανέρωσε με τον «Πατέρα» πως γνωρίζει καλά πως μπορεί να λειτουργήσει ένα θεατρικό έργο με κινηματογραφικούς όρους.