«Θα γυρίσω μια ταινία ακόμα και θα δω» δήλωσε ο Γούντι Άλεν στον Άλεκ Μπόλντουιν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:54
29/6

«Θα γυρίσω μια ταινία ακόμα και θα δω» δήλωσε ο Γούντι Άλεν στον Άλεκ Μπόλντουιν

Απογοητευμένος από τις διαμορφωθείσες συνθήκες στη βιομηχανία, ο Γούντι δήλωσε στη συνέντευξή του στον Άλεκ Μπόλντουιν ότι του έχει φύγει ο ενθουσιασμός να κάνει σινεμά.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Η συνέντευξη του Γούντι Άλεν στον Άλεκ Μπόλντουιν, για την οποία γράφαμε τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε χτες με τον διοπτροφόρο δημιουργό να δηλώνει απογοητευμένος από τις κινηματογραφικές συνθήκες στον καιρό του covid. «Πιθανότατα θα κάνω μια με δυο ταινίες ακόμα το πολύ, μου έχει φύγει ο ενθουσιασμός», δήλωσε ο Γούντι. «Παλιότερα όταν γύριζα ένα φιλμ θα παιζόταν σε αίθουσες όλης της χώρας. Τώρα κάνεις μια ταινία και παίζεται σε μια αίθουσα για δυο βδομάδες, ίσως τέσσερις ή έξι το πολύ και στη συνέχεια πάει απευθείας στις πλατφόρμες και στο VOD. Oι θεατές προτιμούν να δουν την ταινία σπίτι τους, όπου έχουν μεγάλα σετ τηλεόρασης και καλό ήχο και καθαρή εικόνα. Δεν είναι το ίδιο διασκεδαστικό για μένα πια όπως όταν ξεκίνησα την πορεία μου στη βιομηχανία. Θα γυρίσω ακόμα μια ταινία και θα δω πως νιώθω.»

Για εμάς που έχουμε χάσει το ετήσιο ραντεβού μας με το σινεμά του και αδημονούμε για την αποκατάστασή του, τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Φυσικά, ο Γούντι δεν έχει κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια όλο αυτό το διάστημα. Πλην της νέας του ταινίας, για την οποία επιβεβαίωσε αυτό που γράφαμε τη Δευτέρα, ότι, δηλαδή, ξεκινά γυρίσματα στις αρχές του φθινοπώρου στο Παρίσι, έχει γράψει ήδη δύο θεατρικά, τα οποία, όμως, δεν περιμένει ότι θα ανέβουν στο Broadway σύντομα. Σε ερώτηση του Μπόλντουιν για σειρές όπως το «Barry» ή το «Westworld», ο Άλεν απάντησε ότι δεν έχει χρόνο να τις παρακολουθήσει και ότι προτιμά να παρακολουθεί αθλητικά στην τηλεόραση και, ειδικότερα, τους αγώνες των αγαπημένων του Knicks.

Ας ελπίσουμε η απογοήτευση να μετατραπεί σε ενθουσιασμό μόλις περάσει και πάλι πίσω από την κάμερα, γιατί μας έχει λείψει πολύ.