Έναρξη γυρισμάτων και πρώτη εικόνα από το «Firestarter» του Στίβεν Κινγκ με τον Ζακ Έφρον - διαφορα , νέα (banner showcase #2) || cinemagazine.gr
10:12
26/5

Έναρξη γυρισμάτων και πρώτη εικόνα από το «Firestarter» του Στίβεν Κινγκ με τον Ζακ Έφρον

Το ριμέικ της ταινίας του 1984 ξεκινά υπό την αιγίδα της Blumhouse, της σύγχρονης horror εταιρείας που μπορείς να στηριχθείς, και είναι αλήθεια ότι φέρει εχέγγυα που γεννούν υποσχέσεις.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Κρατά κανείς μικρό καλάθι βέβαια, ο σύγχρονος τρόμος μπορεί να ανθεί (υπεραιωνόβια η ανθοφορία του έτσι κι αλλιώς), αλλά τα ολισθήματα, που συμβαίνουν για να κρατήσουν την προσοχή ενός ολοένα λιγότερο ικανού για συγκέντρωση κοινού, πλεονάζουν. Οπότε μικρό καλάθι.

Υπάρχουν όμως πράγματα να στηριχθείς. Ο Έφρον έχει δείξει ότι είναι ικανός για προσήλωση και αποτέλεσμα (η ερμηνεία του ως Τεντ Μπάντι στην προπέρσινη ταινία είναι ένα τεκμήριο). Στο τιμόνι είναι ο Κιθ Τόμας του αξιοσημείωτου προπέρσινου «Vigil», που ήταν και το ντεμπούτο του. Στην παραγωγή συναντάς το όνομα του Ακίβα Γκόλντσμαν, που έχει ένα πιστοποιημένο μεράκι, και της Μάρθα Ντε Λαουρέντις (της γνωστής οικογενείας), που ήταν πίσω από τον Dino και στην ταινία του 1984. Τέλος, η Blumhouse έχει βγάλει αξιόλογα έργα είδους («Insidious», «The Bay», «The Visit», «The Purge», ακόμα και τον περσινό «Αόρατο Άνθρωπο» που βρήκε τον σφυγμό της εποχής και έκανε και τρελά εισιτήρια).

Η ταινία του 1984 (ε.τ. Εξουσία Πυρός) μπορεί να μην αγαπήθηκε ιδιαίτερα ούτε από το κοινό, ούτε και από την κριτική, αυτό όμως δεν επηρεάζει κανέναν από αυτούς που μεγάλωναν τότε μ' αυτό να το θυμάται με μια αγαλλίαση που πηγάζει περισσότερο από την σύνοδο ταλέντου εκείνης της ταινίας (Ντριου Μπάριμορ, Μάρτιν Σιν, Λουίζ Φλέτσερ, Αρτ Κάρνεϊ και βασικά Τζορτζ Σκοτ, συν βέβαια το πολύτιμο όνομα των Tangerine Dream στο σάουντρακ) παρά το πόσο καλή ήταν.

Η ιστορία του βιβλίου του Στίβεν Κινγκ (1980) αφορά στην ιστορία ενός κοριτσιού με...φλογερές ψυχοκινητικές ικανότητες που διώκεται από την Κυβέρνηση και έναν εκτελεστή της και την προστατεύει ο πατέρας της - ο ρόλος του Έφρον - στην πρώτη ταινία ήταν ο Ντέιβιντ Κιθ. Ιδού και το twit που ανακοινώνει την πρώτη μέρα των γυρισμάτων.