Χρυσές Νύχτες 2019: Οι καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς από όλο τον κόσμο - cinemagazine.gr
13:13
11/6

Χρυσές Νύχτες 2019: Οι καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς από όλο τον κόσμο

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου φιλοξενεί τις Χρυσές Νύχτες στην Αθήνα, για έκτη συνεχή χρονιά.

Ετοιμαστείτε για Χρυσές Νύχτες, ένα συναρπαστικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο μέσα από 35 ταινίες μικρού μήκους που έχουν βραβευτεί από τις Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσης τους.

Το Πανόραμα, είναι μια πρωτοβουλία της Ακαδημίας Cesar (Γαλλία) και φέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία με Ακαδημίες Κινηματογράφου όλου του κόσμου. Ένα μοναδικό πρόγραμμα προβολών, με 35 διεθνείς Ταινίες Μικρού Μήκους, οι οποίες βραβεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε, από τις Εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσης τους (Oscar, César, Goya, BAFTA, Ίρις, κλπ).

Στις 13 & 14 Ιουνίου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε 35 πρωτότυπες ιστορίες, να λάβετε 35 διαφορετικά μηνύματα πολιτισμού και να επισκεφθείτε μέσα από αυτά 33 χώρες. Όλα αυτά, στον κινηματογράφο Άστορ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!

Η Ταινία Μικρού Μήκους, είναι συχνά ένα δημιουργικό πεδίο εξάσκησης για νέους κινηματογραφιστές. Αποτελεί όμως κι ένα ξεχωριστό, πολύ ενδιαφέρον, είδος κινηματογραφικής αφήγησης, σύντομο και περιεκτικό, που οφείλουμε να στηρίξουμε και να εξελίξουμε.

Συναίσθημα και πάθος βρίσκονται στην καρδιά των προβολών, με ταινίες αποκαλυπτικές, απρόσμενες, αστείες, συγκινητικές, τρομακτικές ή στοχευμένες. Το Πανόραμα είναι ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του Σινεμά, μέσα από το οποίο μπορεί κανείς ν’ ανακαλύψει διαφορετικές κουλτούρες και πολλά υποσχόμενους κινηματογραφιστές. 

Το Πανόραμα φιλοξενείται από 12 Ακαδημίες Κινηματογράφου, σε διάφορες πόλεις του κόσμου: Αθήνα, Βιέννη, Βίλνιους, Βουκουρέστι, Βρυξέλλες, Ζανκτ Πέλτεν, Ζαποπάν, Κλουζ-Ναπόκα, Λισαβόνα, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Μέξικο Σίτι, Μιλάνο, Μοντερέι, Μόντρεαλ, Μπάρι, Νάπολη, Παρίσι, Ρώμη, Τλαξκάλα και Τολούκα! Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τις Εθνικές Ακαδημίες, να έρθουν σε επαφή μέσα από αυτή τη συνεργασία, φωτίζοντας την κινηματογραφική ιδιαιτερότητα της κάθε χώρας και συμμετέχοντας η κάθε μία με τον τρόπο της, σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο.

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα προβολών