Ο «Πάτερσον» και ο Τζάρμους άνοιξαν το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης! - cinemagazine.gr
14:46
4/11

Ο «Πάτερσον» και ο Τζάρμους άνοιξαν το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

Με νέα ηγεσία, το υπέροχο «Πάτερσον» του Τζιμ Τζάρμους και παρουσιαστές της τελετής έναρξης τους Θέμιδα Μπαζάκα και Στέλιο Μάινα, που φρόντισαν να δώσουν έναν διακριτικά χιουμοριστικό τόνο στην περίσταση, άνοιξε η αυλαία για το 57ο ΦΚΘ.

Από τον Νεκτάριο Σάκκα

Αυλαία σήκωσε με την καθιερωμένη τελετή έναρξης χθες το βράδυ στο Ολύμπιον το 57ο ΦΚΘ, το οποίο θα μας συντροφεύσει με ξεχωριστές κινηματογραφικές εμπειρίες για τις επόμενες δέκα ημέρες. Το αγαπημένο ραντεβού με τη μεγάλη γιορτή της συμπρωτεύουσας εγκαινιάστηκε με μία από τις δύο πρόσφατες δημιουργίες του Τζιμ Τζάρμους, το υπέροχο «Πάτερσον» (διαβάστε την άποψή μας για την ταινία εδώ.

Οι παρουσιαστές της Τελετής Έναρξης, Θέμις Μπαζάκα & Στέλιος Μάινας

Την εκδήλωση άνοιξε ένα αλέγρο βίντεο που γύρισε ο Γιάννης Κορρές (του οποίου το ντεμπούτο υπό τον τίτλο «Όντως Φιλιούνται;» φιλοξενείται στο φεστιβάλ) με πρωταγωνιστές τους Θέμιδα Μπαζάκα και Στέλιο Μάινα, το οποίο διαδραματίζεται σε αεροπλάνο της Aegean (χορηγός αερομεταφορών του φετινού ΦΚΘ). Οι δύο ηθοποιοί που εκτέλεσαν χρέη παρουσιαστών της τελετής έναρξης, «προσγειώθηκαν» με τις βαλίτσες τους στη σκηνή του Ολύμπιον, δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση για όσα θα ακολουθήσουν τις προσεχείς μέρες.

H Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελίζ Ζαλαντό

Οι δύο νέοι επικεφαλής του φεστιβάλ, η γενική διευθύντρια Ελίζ Ζαλαντό και ο διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης, έδωσαν στους λόγους τους το στίγμα ενός οράματος που στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό του «τι σημαίνει φεστιβάλ στη σημερινή εποχή». Με γνώμονα το ερώτημα αυτό, η νέα διοίκηση του ΦΚΘ προσανατολίζει τις δράσεις της σε μία ενεργή δραστηριότητα που δε θα περιορίζεται χρονικά στη διάρκεια των δύο ετήσιων κινηματογραφικών φεστιβάλ, αλλά θα εκτείνεται σε όλο το έτος με σκοπό να βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με την πόλη και το πολυπληθές του κοινό.

Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης

Από πλευράς πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας, χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο υπουργός πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς. Τα όσα απολύτως αδιάφορα είπαν - χιλιοειπωμένα με ελάχιστες παραλλαγές από εκατοντάδες άλλα χείλη επισήμων που παραδοσιακά δίνουν το παρών σε ανάλογες περιστάσεις - κέρδισαν όπως αναμενόταν το όχι ακριβώς ζηλευτό βραβείο κοινοτοπίας. Ευτυχώς τουλάχιστον που το αναγκαίο ενδιαφέρον επανήλθε γρήγορα, όταν στο κινητό τηλέφωνο που χτυπούσε δυνατά στην πλατεία του Ολύμπιον «βγήκε» (μαγνητοφωνημένος φυσικά) ο ίδιος ο Τζάρμους, ο οποίος χαιρέτησε το κοινό, δηλώνοντας χαρούμενος που και οι δύο νέες ταινίες του (το μουσικό ντοκιμαντέρ «Gimme Danger» και φυσικά το «Πάτερσον») θα παρουσιαστούν στο φετινό φεστιβάλ.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς

Εδώ που τα λέμε, χάθηκε ο κόσμος να «πάρει» λίγο νωρίτερα, την ώρα που μιλούσαν ας πούμε ο Μπαλτάς ή ο Τζιτζικώστας; Θα γλιτώναμε το μόνο αδιάφορο σημείο της βραδιάς, η οποία συνεχίστηκε δυναμικά μετά το «Πάτερσον» με το καθιερωμένο πάρτι έναρξης στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι.

Διαβάστε ακόμη:
57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Το πλήρες πρόγραμμα
«Αυτή η Νύχτα Μένει» στα...μπουζούκια της Θεσσαλονίκης!
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι υπόθεση... θηλυκή
Αφιερώματα σε Φιλίπ Γκραντριέ και Λεονάρντο Φάβιο στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Ματιές στα Βαλκάνια και αφιέρωμα στον Ζεκί Ντεμίρκουμπουζ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Το «90 χρόνια ΠΑΟΚ» του Νίκου Τριανταφυλλίδη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Το ελληνικό σινεμά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Αποκαλύφθηκε η αφίσα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης