28ες Νύχτες Πρεμιέρας: «Πιο Πολύ από Ποτέ» ετοιμάστε χαρτομάντιλα για αυτό που θα δείτε απόψε το βράδυ στο ΙΝΤΕΑΛ - νεα || cinemagazine.gr
10:59
4/10

28ες Νύχτες Πρεμιέρας: «Πιο Πολύ από Ποτέ» ετοιμάστε χαρτομάντιλα για αυτό που θα δείτε απόψε το βράδυ στο ΙΝΤΕΑΛ

Η φετινή επιλογή του Φεστιβάλ για την καθιερωμένη Νύχτα Γαλλοφωνίας TV5 MONDE είναι μια από τις πιο συγκινητικές ταινίες που έχετε δει, με μια εκπληκτική Βίκι Κριπς στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον αδικοχαμένο Γκασπάρ Ουλιέλ στην τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση. Απόψε, στις 7 και μισή, στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ, μη χάσετε το «Πιο Πολύ από Ποτέ».

Είναι ίσως εύκολο να αντλήσεις δάκρυα από την ιστορία μιας γυναίκας που καθώς χάνει ολοένα και περισσότερο τον χρόνο που της απομένει για να ζήσει, έρχεται ακόμη πιο κοντά στον εαυτό της και στη δική της αλήθεια. Ταινίες για ήρωες που έρχονται αντιμέτωποι με τη θνητότητά τους έχουν υπάρξει πολλές μέχρι τώρα. Ελάχιστες είναι, ωστόσο, δοσμένες τόσο εγκάρδια και με τόση ειλικρίνεια όσο το «Πιο Πολύ από Ποτέ» («More Than Ever») της Εμιλί Ατέφ. 

Κι ελάχιστες καταφέρνουν να κερδίσουν τα δάκρυά σου τόσο αβίαστα και δίχως να καταφεύγουν στον παραμικρό συναισθηματισμό, σε κανέναν συγκινησιακό εκβιασμό, αν και είναι δύσκολο να προσπεράσει κανείς το γεγονός ότι στο φιλμ αυτό βρίσκεται κλεισμένη η ύστατη ερμηνεία του Γκασπάρ Ουλιέλ, ενός από τους καλύτερους ηθοποιούς του γαλλικού σινεμά, ο οποίος χάθηκε πρόωρα και τόσο άδικα.  

Η ταινία όμως ανήκει ολοκληρωτικά στην υπέροχη Βίκι Κριπς που γνωρίσαμε στην «Αόρατη Κλωστή» του Πολ Τόμας Άντερσον, πλάι στον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, και η οποία εδώ αποδεικνύει πόσο εξαιρετική ηθοποιός είναι, δίνοντας σάρκα και οστά, σώμα και ψυχή στην εύθραυστη ηρωίδα της, παίρνοντάς την από το χέρι και οδηγώντας την με τον πιο ανεπιτήδευτο και όμορφο τρόπο στο μοναχικό και επώδυνο, αλλά και συνάμα αποκαλυπτικό της ταξίδι.

Κι αν για το μεγαλύτερο μέρος της η ταινία είναι ένας συνδυασμός δράματος αυτογνωσίας, ερωτικής ιστορίας και road movie, στο τελευταίο τέταρτο γίνεται ήρεμα συγκλονιστικό και αποκτά μια δύναμη που οδήγησε σε ακράτητα δάκρυα το κοινό του πρόσφατου Φεστιβάλ Καννών στο οποίο πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της, μαζί και τους συντελεστές της που παρευρίσκονταν στην προβολή. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί κι απόψε, οπότε θα ήταν χρήσιμο, μαζί με το εισιτήριο που θα βγάλετε, να έχετε μαζί σας και χαρτομάντιλα.

Μετά την προβολή σας κερνάμε ποτό στο FRAU (Φειδίου 6). 

Κλείστε το εισιτήριό σας online εδώ:
https://www.aiff.gr/ta_agapimena_ton_festibal_festival_darlings_2022/arthro/pio_poly_apo_pote_more_than_ever-15555563/