Η Άντζελα Μπάσετ έγινε η πρώτη οσκαρική υποψήφια για ερμηνεία στο MCU - νεα || cinemagazine.gr
12:18
25/1

Η Άντζελα Μπάσετ έγινε η πρώτη οσκαρική υποψήφια για ερμηνεία στο MCU

Πρώτη υποψηφιότητα στις ερμηνευτικές κατηγορίες για τη Marvel, αν κερδίσει κιόλας, θα γίνει μόλις η δεύτερη ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ για την ερμηνεία της σε υπερηρωική ταινία. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και λίγο, αν αναλογιστείς πχ. ότι το είδος του τρόμου μετρά μόλις πέντε νίκες στις ερμηνευτικές κατηγορίες σε 95 χρόνια οσκαρικής ιστορίας.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Πέντε υποψηφιότητες ανακοίνωσαν συνολικά για το «Black Panther: Wakanda Forever» οι Ριζ Άχμεντ και Άλισον Γουίλιαμς χτες στις 15.30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) συνεχίζοντας το οσκαρικό σερί τόσο του συγεκριμένου υπο-franchise, όσο και του σκηνοθέτη του Ράιαν Κούγκλερ. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες βρίσκουμε κι εκείνη της Άντζελα Μπάσετ, η οποία γίνεται η πρώτη ηθοποιός που βρίσκεται υποψήφια για Όσκαρ σε ταινία του MCU. Μάλιστα, δεν είναι απλά υποψήφια, φέρεται και ως φαβορί από τους οσκαρικούς αναλυτές στην κατηγορία – εμείς ελπίζουμε ακόμα σε νίκη της Κέρι Κόντον για «Τα Πνεύματα του Ινισέριν». 

Η ίδια η Μπάσετ στην κλασική δημοσιογραφική ερώτηση «αν περίμενε ότι θα έγραφε ιστορία στο MCU», είχε να απαντήσει τα εξής: «Όχι, δεν είναι κάτι που περίμενα όταν ξεκινούσα γυρίσματα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνώριζα καν για αυτή την πρωτιά, μέχρι πριν δύο εβδομάδες που μου το επισήμαναν». Όσο για το αν θέτει υψηλότερα στάνταρ για τους ηθοποιούς της Marvel είχε να δηλώσει ότι κάποιοι το υποστηρίζουν, αλλά εκείνη απλά είναι ευγνώμων για τον ρόλο και για τη δυνατότητα να συνεργαστεί με τόσο ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Σε περίπτωση νίκης της Άντζελα Μπάσετ στην απονομή της 12ης Μαρτίου, θα είναι μόλις η τρίτη ηθοποιός που βραβεύεται με Όσκαρ ερμηνείας, μετά τον Χιθ Λέτζερ που είχε βραβευτεί με το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου μετά θάνατον  για την εμφάνισή του στο «Dark Knight» και τον Χοακίν Φοίνιξ με Α΄ Ανδρικού για το «Τζόκερ». Mε δεδομένο ότι το υποείδος βρίσκεται στα ντουζένια του μόλις εδώ και δύο δεκαετίες, δεν το λες και λίγο. Σκέψου πχ. ότι σε 95 χρόνια οσκαρικής ιστορίας το είδος του τρόμου μετρά 5 νίκες στις ερμηνευτικές κατηγορίες, εκείνες των Φρέντρικ Μαρτς, Ρουθ Γκόρντον, Κάθι Μπέιτς, Τζόντι Φόστερ και Άντονι Χόπκινς.