Τραγικό συμβάν: Το prop όπλο του Άλεκ Μπόλντουιν εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα την Διευθύντρια Φωτογραφίας του «Rust» [Update] - νεα || cinemagazine.gr
7:41
22/10

Τραγικό συμβάν: Το prop όπλο του Άλεκ Μπόλντουιν εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα την Διευθύντρια Φωτογραφίας του «Rust» [Update]

Το prop όπλο, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα κινηματογραφικά γυρίσματα, εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα την διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Τζόελ Σόουζα. Διενεργούνται ανακρίσεις, ενώ ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στον ηθοποιό.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Update
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το prop όπλο που σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα, περιείχε ένα πραγματικό πυρομαχικό. Η, μάλλον τραγικά αυτονόητη, πληροφορία βρίσκεται σε email που έστειλε η IATSE Local 44 στα μέλη της. Στην συνέχεια μεταθέτει την ευθύνη στα μέλη του συνεργείου που ήταν επιφορτισμένα με τα props, τις διακοσμήσεις, τα σπέσιαλ εφέ και τα οικοδομικά υλικά της ταινίας.

«Ένα πραγματικό πυρομαχικό εκτοξεύθηκε, χτυπώντας και την διευθύντρια φωτογραφίας και τον σκηνοθέτη».

Ο Σόουζα έχει πάρει ήδη εξιτήριο, τα τραύματά του, αντίθετα από τις αρχικές εκτιμήσεις, ήταν ευτυχώς επιφανειακά.

Η παρέμβαση θα είναι μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν στην ειδησεογραφία και οπωσδήποτε δημιουργεί απορία για το πώς είναι δυνατόν να υπήρχε ένα πραγματικό πυρομαχικό στα props. 


Η αρχική είδηση
Θλιβερή σύγχρονη προσθήκη στην γιγάντια λίστα ατυχημάτων και δυστυχημάτων στην ιστορία κινηματογραφικών γυρισμάτων. Πριν λίγη ώρα στα γυρίσματα στο Νιου Μέξικο του «Rust», το prop gun του Άλεκ Μπόλντουιν, prop που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα γυρίσματα των ταινιών, φέρεται να εκπυρσοκρότησε σκοτώνοντας την διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Την στιγμή αυτή διενεργείται ανάκριση και δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά του 63χρονου ηθοποιού.

 

Χαλίνα Χάτσινς

Από το γραφείο του σερίφη ανακοινώθηκαν η δια ελικοπτέρου διακομιδή της Χάτσινς στο Νοσοκομείο του Νιου Μέξικο, όπου και λίγο αργότερα κατέληξε, καθώς και ο τραυματισμός του σκηνοθέτη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της περιοχής. «Η ανάκριση παραμένει ανοικτή. Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και δεν υπάρχει σύλληψη, ακόμα, σχετικά με το περιστατικό. Οι μάρτυρες ανακρίνονται από τις Αρχές», διαβάζουμε στον ξένο Τύπο.

Από το γραφείο του Σερίφη της Κομητείας της Σάντα Φε δηλώθηκε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι το περιστατικό συνέβη στο μέσον μιας σκηνής και τώρα επιχειρείται να διερευνηθεί τι βλήμα είχε τοποθετηθεί μέσα στο όπλο.

Σε ένα κρούσμα τραγικής ειρωνείας, στην ταινία ο (και συμπαραγωγός) Άλεκ Μπόλντουιν υποδύεται έναν διαβόητο κακοποιό του οποίου το 13χρονο εγγόνι κατηγορείται για έναν εξ αμελείας φόνο.

Η Χαλίνα Χάτσινς, μέλος της Ένωσης Διευθυντών Φωτογραφίας, απόφοιτη του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου το 2015, ήταν 42 ετών. 

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη μέσα στην ημέρα.