Υπο-κουλτούρα alert: Απολαυστικό τρέιλερ για το «Big Shark» της επιστροφής του Τόμι Γουαϊζό - νεα || cinemagazine.gr
10:37
24/3

Υπο-κουλτούρα alert: Απολαυστικό τρέιλερ για το «Big Shark» της επιστροφής του Τόμι Γουαϊζό

20 χρόνια μετά το Cult (με κεφαλαίο C) του «The Room», τρεις πυγμάχοι προσπαθούν να σώσουν τη Νέα Ορλεάνη από έναν, κι όμως, Μεγάλο Καρχαρία. Αρκεί.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μια γρήγορη βόλτα στο διαδίκτυο θα σας αποκαλύψει όσα χρειάζεται να ξέρετε για τον Γουαϊζό και το «The Room» του, ένα απόλυτο cult, έναν «Πολίτη Κέιν του κακού σινεμά», όπως έχει τυπικά επωνυμιστεί.

20 χρόνια μετά ο Γουαϊζό επιστρέφει και το άρθρο θα μπορούσε να τελειώσει εδώ. Τίποτα δεν μας προϊδεάζει για αυτό που θα ακολουθήσει, ούτε καν το απίθανο τρέιλερ που κοσμεί (...) το τέλος του άρθρου. Ας ευχαριστήσουμε την τύχη μας που ένας «Έντ Γουντ» άντεξε ως σήμερα και υπάρχει στα 2023.

Το καινούργιο έργο του Τόμι λοιπόν ακολουθεί τρεις πυγμάχους που σώζουν τη Νέα Ορλεάνη από την επίθεση ενός γιγάντιου καρχαρία - ειδικά ένα πλάνο στο τρέιλερ ανήκει στην αιωνιότητα ήδη. Το τρέιλερ είναι αποκλειστικότητα του Variety, αλλά έχει πολλάκις παίξει για το κοινό του «The Room», που σταθερά προβάλλεται σε αίθουσες στις ΗΠΑ.

Η νέα ταινία ξεκινά την ιδιόρρυθμη διανομή της σε ένα σινεμά του Πόρτλαντ και ακολούθως θα παίξει δυο μέρες στη Νέα Ορλεάνη, άλλες δύο στο Σαν Φρανσίσκο, στο Λος Άντζελες και τρεις στη Νέα Υόρκη στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο, με την απόσταση να δικαιολογείται από την λογική οικοδόμησης μιας word of mouth φήμης στην αναπότρεπτη οδό της cultοσύνης. Ο Γουαϊζό παίζει στην ταινία και την υπογράφει σεναριακά/σκηνοθετικά.

Το 2017 ο Τζέιμς Φράνκο (που κάπου στον πλανήτη του πρέπει να κλαίει με λυγμούς για το νέο τρέιλερ) έκανε το «Disaster Artist», βασισμένο στην εμπειρία γυρισμάτων και σχέσεων του «The Room», και έφτασε ως την υποψηφιότητα Όσκαρ Σεναρίου.

Δυναμώστε.