Ο Μπράιαν Κοξ βρήκε τραγική την ερμηνεία του Χοακίν Φοίνιξ στον «Ναπολέοντα» - νεα || cinemagazine.gr
15:36
18/4

Ο Μπράιαν Κοξ βρήκε τραγική την ερμηνεία του Χοακίν Φοίνιξ στον «Ναπολέοντα»

Με τη συνηθισμένη ελευθεροστομία του, ο Μπράιαν Κοξ, που αυτή την περίοδο παίζει Ευγένιο Ο' Νιλ στο West End, μίλησε για την εμφάνιση του Φοίνιξ στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Εμείς την ελευθεροστομία του Μπράιαν Κοξ την απολαμβάνουμε. Ευρισκόμενος σε ηλικία αλλά και σε ένα στάδιο της καριέρας του που δεν έχει να αποδείξει κάτι και νιώθει ότι δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν, λέει ελεύθερα τη γνώμη του, διαφοροποιούμενος από τις συνήθεις, κάποτε ψυχαναγκαστικές αβρότητες. Είδε, λοιπόν, τον Ναπολέοντα του Ρίντλεϊ Σκοτ, ενός άλλου καλλιτέχνη που κινείται σε ανάλογο μήκος κύματος στις δηλώσεις του, και μόνο καλά λόγια δεν είχε να πει για την ερμηνεία του Χοακίν Φοίνιξ.

"Είναι τραγικός," είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Κοξ. «Πρόκειται για μια τραγική ερμηνεία από τον Χόακιν Φίνιξ. Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκεφτόταν. Νομίζω ότι είναι πλήρης ευθύνη του και ο Ρίντλεϊ Σκοτ δεν τον βοηθάει καθόλου. Θα έπαιζα τον ρόλο πολύ καλύτερα από τον Χόακιν Φίνιξ, σας το λέω αυτό. Μπορεί να έρθει κανείς και να πει ότι είναι μια καλή δραματική ερμηνεία, αλλά θα λέει ψέματα», κατέληξε, χωρίς να διευκρινίζει, βέβαια, ποια στοιχεία της ερμηνείας του δεν του άρεσαν. Εμείς να προσθέσουμε ότι δεν τον βοηθούσε ούτε το σενάριο, ούτε και ο Ρίντλεϊ Σκοτ, η προσέγγιση του Ναπολέοντα στο φιλμ άλλαζε διαρκώς, ανάλογα με το τι εξυπηρετούσε κάθε σκηνή.