Γιατί δεν βλέπουμε τον Νίκολας Κέιτζ στο τρέιλερ του «Longlegs»; - νεα || cinemagazine.gr
14:15
21/6

Γιατί δεν βλέπουμε τον Νίκολας Κέιτζ στο τρέιλερ του «Longlegs»;

Η ταινία κάνει πρεμιέρα σε λίγες εβδομάδες και η βασική ατραξιόν λείπει από το προωθητικό υλικό της. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή και, σύμφωνα με τον ηθοποιό, όταν γνωρίσουμε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, «ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος».

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Σε λίγες εβδομάδες, στις 11 Ιουλίου συγκεκριμένα, θα δούμε στις αίθουσες τη νέα ταινία τρόμου του Οζ Πέρκινς, όπου η αγαπημένη μας σύγχρονη scream queen, η Μάικα Μονρό, υποδύεται αστυνόμο στο κατόπι serial killer. Τον εν λόγω serial killer ενσαρκώνει o Nίκολας Κέιτζ. Η ομάδα marketing της παραγωγής έχει χτίσει μια μυστικοπαθή προωθητική καμπάνια, στην οποία κρύβεται η βασική ατραξιόν και, όπως όλα δείχνουν, έτσι κρυμμένη θα μείνει μέχρι τέλους.

Ο ίδιος ο Κέιτζ σχολιάζοντας αυτή την τακτική είχε να πει τα εξής. «Είναι σαν να βάζεις προειδοποιητική ετικέτα σε ένα βάζο με νιτρογλυκερίνη. Είναι μια πολύ επικίνδυνη “ουσία” αυτό το τέρας. Ο τρόπος που θα κινηθεί και θα εμφανιστεί πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη προσοχή. Δεν θα ανατιναχτεί μόνο η κινηματογραφική αίθουσα, θα ανατιναχτεί όλη η πόλη, ίσως και η χώρα και ο κόσμος. Ο χαρακτήρας μου θα αλλάξει την πραγματικότητα σας, ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος αφού τον γνωρίσετε», κατέληξε ο ηθοποιός.

Και όντως, σε μια εποχή που, με βασική ευθύνη του Netflix, ενισχύεται το trend της αποκάλυψης όσων θα δούμε σε μια ταινία στο trailer, ώστε «να μην νιώσει εξαπατημένο το κοινό»,  είναι καλό να υπάρχουν ακόμα μυστικά, να μένει και κάτι για να ανακαλύψουμε στην οθόνη. Να μπορούμε να μπούμε σε μια αίθουσα δίχως να γνωρίζουμε από πριν κάποια πράγματα. Να επανέλθει λίγος ο κίνδυνος στο σινεμά.