Ο Γουίλ Φέρελ θέλει να παίξει έναν θρύλο του NFL, ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ σκηνοθετεί - νεα || cinemagazine.gr
10:01
29/5

Ο Γουίλ Φέρελ θέλει να παίξει έναν θρύλο του NFL, ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ σκηνοθετεί

Η ιστορία του Τζον Μάντεν, ο οποίος και άλλαξε τον ρου του αμερικανικού football, έρχεται από την Amazon/MGM.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο θάνατος της κωμωδίας χτύπησε τον πολυαγαπημένο μας Γουίλ Φέρελ στερώντας του σκηνές και ιστορίες που διαχρονικά μας γονάτιζαν στα γέλια - κι ας μην ήταν τίποτα μεγάλες ταινίες οι περισσότερες. Εντός των τελευταίων χρόνων πασχίζει κι αυτός να επανεφευρεθεί ως ηθοποιός ευρύτερης γκάμας, πράγμα όχι απόμακρο, άλλωστε δεν είχε κάνει αποκλειστικά κωμωδίες. Τώρα όμως φαίνεται να στοχεύει σε υλικό (υποψηφιότητας) Όσκαρ, σε έναν ρόλο προσωπικότητας που σφράγισε την αμερικανική αθλητική και κοινωνική ζωή, τον Τζον Μάντεν.

Ο Μάντεν είναι ο προπονητής των προπονητών, η larger-than-life προσωπικότητα που άλλαξε το αμερικάνικο φούτμπολ, ο άνθρωπος που κέρδισε το Super Bowl, που ποτέ ως head coach δεν έχασε σεζόν, που έγινε ο νεότερος με 100 νίκες, που παραμένει αυτός με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του πάγκου των Raiders, καθώς και αυτός που αργότερα ως τηλεοπτικός σχολιαστής σφράγισε το άθλημα. Αργότερα έγινε ακόμα και ο άνθρωπος-έμβλημα του Madden NFL της EA Sports, που βγαίνει εδώ και κοντά 1/4 του αιώνα (φέτος το φθινόπωρο θα έχει την 24η εκδοχή του) και αποτελεί top-seller της εταιρείας.  

Πρόκειται για μάλλον ηχηρή προσωπικότητα για τα αμερικανικά αθλητικά πράγματα και το στοίχημα του Φέρελ είναι de facto λαοπρόβλητο και με βραβευτικές προοπτικές - αν βγει καλή η ταινία. Για τον λόγο αυτό καλεί τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, των 5 οσκαρικών υποψηφιοτήτων, του «American Hustle» και του «Silver Linings Playbook», αλλά και του μεγάλου ντεφορμαρίματος την τελευταία 8ετία με το «Joy» και το περσινό «Amsterdam» - που πάντως έχει τους υπολογίσιμους θιασώτες του.

Το σχέδιο είχε σενάριο ανήκον στο περίφημο Black List, από τον Κάμπρον Κλαρκ, με τον Ράσελ να το επεξεργάζεται μέχρι που έσκασε η απεργία των Σεναριογράφων. Υπάρχει πάντα ο φόβος αυτό να το ακούμε όλο και συχνότερα, όσο χρονίζει η απεργιακή σύγκρουση.

Ο Φέρελ το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε δύο ηχηρά του Apple TV+ (το «Spirited» και την μίνι-σειρά «The Shrink Next Door») και παίζει στην επερχόμενη «Barbie». Αργότερα θα τον δούμε και στο «You 're Cordially Invited» δίπλα στην Ριζ Γουίδερσπουν, το οποίο ελπίζουμε να είναι κωμωδία.

Ο Ο. Ράσελ θα έχει σύντομα για μας και το «Super Toys», με τους Σάσα Μπάρον Κόεν και Κίκι Πάλμερ, βασισμένο σε δικό του σενάριο αυτό, οπότε και αναθαρρούμε και με τούτο να ξεπεράσει τις δυσκολίες της εποχής - πράγμα που ισχύει επίσης και για τον Κόεν, άλλον έναν κωμικό-θύμα της παρούσας κατάστασης.