Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου - νεα || cinemagazine.gr
14:27
17/1

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου

Η νέα ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Orizzonti, η επίσημη πρόταση της Παλαιστίνης για τα Όσκαρ, ένα noir ταξίδι στη Λατινική Αμερική και ένας αναγκαίος και πάντα επίκαιρος Μπέργκμαν σε επανέκδοση είναι οι κινηματογραφικές προσθήκες αυτής της εβδομάδας για τον μήνα Ιανουάριο. 

«Το Μονοπάτι των Ψυχών» (Nightmare Alley)

O χαρισματικός και φιλόδοξος Στάντον Κάρλισλι γίνεται μέλος ενός περιοδεύοντα θιάσου και κερδίζει την εύνοια του μέντιουμ Ζίνα και του συζύγου της, Πιτ. Σύντομα,θα χρησιμοποιεί τις νέες του γνώσεις για να κάνει κομπίνες σε βάρος της πλούσιας ελίτ της Νέας Υόρκης του 1940. Έχοντας την αγνή Μόλι πιστή στο πλευρό του, ο Στάντον καταστρώνει ένα κόλπο με στόχο έναν μεγιστάνα, με τη βοήθεια μιας μυστηριώδους ψυχιάτρου, που μπορεί να είναι και η πιο επικίνδυνη αντίπαλός του.

Πέντε χρόνια μετά το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για τη «Μορφή του Νερού», ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο με τη διασκευή μιας νουάρ ταινίας του 1947, βασισμένης στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Λίντσεϊ με ένα all star cast.

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Σενάριο: Κιμ Μόργκαν, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τόνι Κολέτ, Ρούνεϊ Μάρα, Γουίλεμ Νταφόε, Ρίτσαντ Τζένκινς, Ντέιβιντ Στράδερν, Ρον Πέρλμαν

«Γάζα, Αγάπη μου» (Gaza Mon Amour)

Γάζα, σήμερα. Ο 65χρονος ψαράς Ίσσα είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Σιχάμ, μια γυναίκα που δουλεύει στην αγορά με την κόρη της. Όταν ανακαλύπτει ένα αρχαίο άγαλμα του Απόλλωνα στα δίχτυα του, η Σιχάμ τον βοηθάει να το κρύψει, ενώ εκείνος νιώθει ότι η ζωή του θα αλλάξει για πάντα.

Μια γλυκόπικρη δραμεντί βασισμένη σε αληθινή ιστορία, ή αλλιώς η επίσημη πρόταση της Παλαιστίνης για τα Όσκαρ.

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Ταρζάν Νάσερ, Άραμπ Νάσερ
Πρωταγωνστούν: Σαλίμ Ντου, Ιάμ Αμπάς, Μάισα Αμπτ Ελχάντι, Τζορτζ Ισκαντάρ

«Έρημη Χώρα» (The Wasteland)

Σε ένα απομακρυσμένο παραδοσιακό εργοστάσιο οικοδομικών υλικών ο επιστάτης Λοτφολά αποτελεί για χρόνια τον επιτυχημένο ενδιάμεσο ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του και τους εργάτες, ένα πειθήνιο όργανο έτοιμο να κατευνάσει οποιαδήποτε αντίδραση. Όταν ανακαλύπτει ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου σκοπεύει να το κλείσει και να αφήσει τους εργάτες στο δρόμο θα αναγκαστεί για πρώτη φορά να πάρει μια διαφορετική θέση για να προστατέψει τη γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος.

Eκπληκτικής εικαστικής δύναμης σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπαχραμί, με αναφορές στο «Ρασομόν» του Κουροσάβα, αλλά και στο σινεμά του Μπέλα Ταρ.

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Αχμάντ Μπαχρανί
Πρωταγωνιστούν: Αλί Μπαγκέρι, Φαρόκ Νεμετί, Μαντιγιέ Νασάχ

«Latin Noir»

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ανδρέας Αποστολίδης ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική για να ανακαλύψει τη ζωή και το έργο των διάσημων συγγραφέων Πάκο Ιγκνάθιο Ταϊμπo II (Μεξικό), Λεονάρντο Παδούρα (Κούβα), Λουίς Σεπούλβεδα (Χιλή), Σαντιάγκο Ρογκναλιόλο (Περού) και Κλαούντια Πινιέρο (Αργεντινή).

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αποστολίδης

«Σκηνές από έναν Γάμο» (Scenes From a Marriage)

Η ταινία αποτελείται από έξι μέρη, στα οποία ο σκηνοθέτης αφηγείται την ιστορία της σχέσης ενός ζευγαριού σε διάστημα εικοσαετίας. Τα πράγματα μοιάζουν ιδανικά, σχεδόν ψεύτικα για τους πρωταγωνιστές: εκείνος είναι καθηγητής πανεπιστημίου, εκείνη δικηγόρος, με ειδίκευση στα διαζύγια. Έχουν χρήματα, κοινωνική υπόληψη, επιτυχημένες σταδιοδρομίες, δεν τους λείπει φαινομενικά τίποτα – ο γάμος τους παραείναι τέλειος.

Από τις πιο ενδοσκοπικές ταινίες στη φιλμογραφία του Σουηδού δημιουργού, η ταινία -που πρόσφατα μεταφέρθηκε και σε τηλεπτική σειρά από το ΗΒΟ- κέρδισε (και) τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. 

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Πρωταγωνιστούν: Λιβ Ούλμαν, Έρλαντ Γιόζεφσον, Μπίμπι Άντερσον