Κόκκινο χαλί και αστραφτερά φλας

2009-02-22 14:08:25

Μετρώντας ώρες πριν από τη φαντασμαγορική βραδιά στο Kodak Theater σταματάμε τις προβλέψεις και χαλαρώνουμε με λίγο οσκαρικό life style και διασκεδαστικά trivia
Μετρώντας ώρες πριν από τη φαντασμαγορική βραδιά στο Kodak Theater σταματάμε τις προβλέψεις και χαλαρώνουμε με λίγο οσκαρικό life style και διασκεδαστικά trivia.

Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, από την αρχή του 2009 έως σήμερα, η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ έχουν περπατήσει και φωτογραφηθεί σε επτά κόκκινα χαλιά, προσδίδοντας γκλάμουρ σε κάθε τελετή βραβείων ή άλλου είδους εκδήλωση στην οποία ήταν καλεσμένοι.

Απόψε οι δυο τους θα ανέβουν τα σκαλιά του Kodak Theater στο Λος Αντζελες, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στα τελευταία 42 χρόνια που ένα βασιλικό ζευγάρι του Χόλιγουντ πηγαίνει στην απονομή των βραβείων Οσκαρ της Ακαδημίας όντας υποψήφιο (εκείνη είναι για την «Ανταλλαγή» του Κλιντ Ιστγουντ και εκείνος για την «Απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» του Ντέιβιντ Φίντσερ).

Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι τέτοιο ήταν το 1967, με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον (για το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;»), ένα πάλαι ποτέ λαμπερό δίδυμο, που κρατούσε τα σκήπτρα του χολιγουντιανού θρόνου στη δεκαετία του '60.

Πάντως, και άλλα ανδρόγυνα περπάτησαν μαζί ως υποψήφια για χρυσό αγαλματίδιο τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν προκάλεσαν τέτοια? υστερία. Ας μην ξεχνάμε τον Τζόελ Κοέν με τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ (το 1996 για το «Fargo»), τον Τιμ Ρόμπινς με τη Σούζαν Σαράντον (το 1995 για το «Θα ζήσω») και τον αδικοχαμένο Χιθ Λέτζερ με την τότε σύζυγό του Μισέλ Γουίλιαμς (το 2005 για το «Μυστικό του Brokeback mountain»).

Στους ... "Μπραντζελίνα", οι οποίοι αναμένεται να αποχωρήσουν άνευ Οσκαρ από την τελετή ως αουτσάιντερ, οι συντελεστές της φαντασμαγορικής βραδιάς βλέπουν μια ευκαιρία για την αύξηση της πεσμένης τηλεθέασης.

Οι ίδιοι ακολουθούν τον χρυσό μύθο που έφτιαξαν πριν από αυτούς ζεύγη σαν τους Λόρενς Ολίβιε και Βίβιαν Λι (το 1940), Ρεξ Χάρισον και Ρέιτσελ Ρόμπερτς (το 1964), Τσαρλς Λότον και Ελσα Λάντσεστερ (το 1958), Φρανκ Σινάτρα και Αβα Γκάρντνερ (το 1954), Πολ Νιούμαν και Τζόαν Γούντγουορντ (το 1969).

Το πρώτο ζευγάρι που προτάθηκε για Οσκαρ στην ιστορία του θεσμού ήταν ο Αλφρεντ Λαντ και η Λιν Φοντέιν για την ταινία «Τhe guardsman», το 1932.

ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ


Πρωτότυπο μιούζικαλ η τελετή

Αν και το περιεχόμενο, όπως και οι επί σκηνής πρωταγωνιστές του αποψινού σόου για την 81η Τελετή Απονομής των Οσκαρ δεν έχουν διαρρεύσει στα μίντια, κάποια στοιχεία που κυκλοφορούν στο Ιντερνετ δείχνουν ότι το μουσικοχορευτικό θέαμα θα έχει φέτος την τιμητική του.

Από ό,τι συμπεραίνουμε, μάλλον θα παρακολουθήσουμε ένα πρωτότυπο μιούζικαλ όπου ο Χιου Τζάκμαν θα τραγουδήσει με την Μπιγιονσέ (πρωταγωνίστρια στο υποψήφιο για Οσκαρ πριν από δύο χρόνια «Dreamgirls»), την Αμάντα Σέιφριντ (πρωταγωνίστρια του «Μamma mia!» στο πλευρό της Μέριλ Στριπ) και το ζευγάρι στη ζωή και το σινεμά Ζακ Εφρον και Βανέσα Χάτζενς (το δίδυμο της νεανικής σειράς «Ηigh school musical»).

Στη λίστα των παρουσιαστών υπάρχει και το όνομα του Ρόμπερτ Πάτινσον, του γοητευτικού πρωταγωνιστή του βαμπιρικού θρίλερ «Λυκόφως», ο οποίος έχει κάψει τις καρδιές πολλών κοριτσόπουλων από τότε που η ταινία βγήκε στις αίθουσες. Η παρουσία του τελευταίου αποτελεί και τρανταχτή απόδειξη της πρόθεσης των συντελεστών του γερασμένου θεσμού (81 χρόνια δεν είναι και λίγα) να δώσουν φρεσκάδα στη γιορτή της αμερικανικής κινηματογραφίας προσελκύοντας το νεανικό κοινό, που εδώ και χρόνια της γυρνάει την πλάτη του.


Ρετρό Γουίνσλετ και σέξι Χάθαγουεϊ

Ο κόσμος μιλά περισσότερο για τα ρούχα της Σάρον Στόουν παρά για τις ταινίες της, ενώ το όνομα «Πράντα» βρέθηκε στην ακμή του όταν ταυτίστηκε με αυτό της Ούμα Θέρμαν. Κι όλα αυτά γεννήθηκαν από τις τελετές της απονομής των Οσκαρ.

Oι τουαλέτες με τις οποίες θα εμφανιστούν οι σταρ τη φετινή μεγάλη βραδιά απασχολούν τον Τύπο, σχεδόν όσο και τα βραβεία και δίνουν αφορμή για περισσότερες προβλέψεις, αυτήν τη φορά με επίκεντρο το στιλ που θα προτιμήσουν οι διάσημες πρωταγωνίστριες.

Σύμφωνα με τη στυλίστρια Μέρι Αλις Στέφενσον, ο κόσμος θέλει να βλέπει την Αντζελίνα Τζολί σαν μια καλή ηθοποιό και όχι σαν fashion icon. Αυτό που θα της ταίριαζε φέτος θα ήταν μια κομψή και ίσια τουαλέτα στο χρώμα του δέρματος, λέει η Στέφενσον που -όπως δήλωσε- θα ήθελε να δει την Κέιτ Γουίνσλετ ως αιθέρια ύπαρξη με ρετρό, ρομαντικό φόρεμα, την Αν Χάθαγουει με κάτι κοντό και σέξι, τη Μελίσα Λίο με ολόλευκη τουαλέτα και τη Μέριλ Στριπ με σοφιστικέ ενδυματολογική επιλογή.
  • Υποψήφιοι που γράφουν ιστορία

    Η ανακοίνωση των οσκαρικών υποψηφιοτήτων έφερε όπως κάθε χρόνο χαμόγελα ευτυχίας στους τελικούς διεκδικητές των βραβείων και απογοήτευση στους fans των φερόμενων ως αδικημένων ταινιών. Εκτός [...]

  • Κόκκινο χαλί και αστραφτερά φλας

    Μετρώντας ώρες πριν από τη φαντασμαγορική βραδιά στο Kodak Theater σταματάμε τις προβλέψεις και χαλαρώνουμε με λίγο οσκαρικό life style και διασκεδαστικά trivia [...]

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ