Χρυσά Βατόμουρα 2015: «Σώζοντας τα Χριστούγεννα»

2015-02-22 11:36:37
Από τον Πάνο Γκένα

Για 35η φορά, τα Χρυσά Βατόμουρα βράβευσαν την κινηματογραφική πλέμπα της χρονιάς, τιμώντας τους χειρότερους!

Μεγάλος νικητής με πέντε Χρυσά Βατόμουρα το «Σώζοντας τα Χριστούγεννα», με πρωταγωνιστή τον Κερκ Κάμερον, τον εξαφανισμένο έφηβο σταρ οικογενειακών sitcoms της δεκαετίας του ‘80 («Growing Pains», «Full House»). Ένα από τα πέντε βραβεία της ταινία ήταν κι αυτό του Χειρότερου Ζευγαριού επι της οθόνης, με τον Κερκ Κάμερον και τον εαυτό του (!) να φεύγουν νικητές.

Το «Σώζοντας τα Χριστούγεννα» είναι μία χριστουγεννιάτικη μπαλαφάρα, όπου ο Κερκ Κάμερον προσπαθεί μαζί με τον γαμπρό του να ξαναβρεί το νόημα των Χριστουγέννων μέσα από τις οικογενειακές παραδόσεις των γιορτών. Η ταινία συγκεντρώνει στο imdb 1,5 αστεράκια, και φιγουράρει πρώτη στη λίστα των Bottom 100.

Το «Transformers 4: Εποχή Αφανισμού», ένα από τα φαβορί της βραδιάς, έφυγε με το βραβείο Χειρότερου Σκηνοθέτη για τον Μάικλ Μπέι και Χειρότερου Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Κέλσι Γκράμερ, ο οποίος τιμήθηκε με την ευκαιρία και για τις υπόλοιπες «αξιομνημόνευτες» φετινές ερμηνείες του στα «Αναλώσιμοι 3», «Ο Μάγος του Οζ: Η Επιστροφή της Ντόροθι» και το «Σκέψου σαν Άντρας 2».

Η Μεγκαν Φοξ και η Κάμερον Ντίαζ, βραβεύτηκαν αμφότερες ως χειρότερες ηθοποιοί για τα «Χελωνονιντζάκια» και τα «Sex Tape: Μια τρελή βραδιά», «Η άλλη γυναίκα», αντίστοιχα, ενώ το βραβείο μεταμέλειας δόθηκε στον Μπεν Άφλεκ για την εξιλέωση των κινηματογραφικών του επιλογών.

Αναλυτικά η λίστα με τους νικητές!

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ
«Σώζοντας τα Χριστούγεννα»

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Μάικλ Μπέι για το «Transformers 4: Εποχή Αφανισμού»

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Κερκ Κάμερον για «Σώζοντας τα Χριστούγεννα»

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Κάμερον Ντίαζ για τα «Sex Tape: Μια τρελή βραδιά», «Η άλλη γυναίκα»

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Β' ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Κέλσι Γκράμερ για τα «Transformers 4: Εποχή Αφανισμού», «Αναλώσιμοι 3», «Ο Μάγος του Οζ: Η Επιστροφή της Ντόροθι», «Σκέψου σαν Άντρας 2»

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
Μέγκαν Φοξ για τα «Χελωνονιντζάκια»

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΡΙΜΕΙΚ H' ΣΙΚΟΥΕΛ
«Άννι»

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΠΙ THΣ ΟΘΟΝΗΣ
Ο Κερκ Κάμερον και ο εαυτός του στο «Σώζοντας τα Χριστούγεννα»

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
«Σώζοντας τα Χριστούγεννα»

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ
Μπεν Αφλεκ: από το «Gigli, Ένας Ζόρικος Έρωτας» στο «Επιχείρηση Argo» και το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε»

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ