12 AOAFF: To «Blade Runner» σε μία αξέχαστη προβολή στην Πλατεία Ασωμάτων [photos] - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
15:53
21/6

12 AOAFF: To «Blade Runner» σε μία αξέχαστη προβολή στην Πλατεία Ασωμάτων [photos]

12 AOAFF: To «Blade Runner» σε μία αξέχαστη προβολή στην Πλατεία Ασωμάτων [photos]

Μια από τις πιο αξιομνημόνευτες προβολές του τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε χτες το Athens Open Air Film Festival, με τον εορτασμό των 40 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του «Blade Runner» και έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον πρόσφατα εκλιπόντα, σπουδαίο Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος μας άφησε με την ταινία αυτή παρακαταθήκη ένα από τα ωραιότερα soundtracks όλων των εποχών. Τόσο η έναρξη και λήξη του φιλμ, όσο και το όνομα του Vangelis στους τίτλους αρχής, καταχειροκροτήθηκαν!

Από το cinemagazine.gr

 

Η προβολή έγινε στην πλατεία Ασωμάτων του Θησείου, που από νωρίς κατέκλυσαν ορδές θεατών. Όταν και η τελευταία καρέκλα γέμισε, καθώς έπεφτε η νύχτα ο κόσμος πλημμύρισε τα γύρω σημεία προκειμένου να δει την ταινία καθισμένος στο έδαφος ή ακόμη όρθιος, με αποτέλεσμα στην εκδήλωση να παραστούν κατανυκτικά (και αποφασισμένα) 600 περίπου άτομα.

Και όσοι τυχεροί την παρακολούθησαν εχτές, σε αυτή την τόσο ξεχωριστή προβολή του 12ου Athens Open Air Film Festival, είχαν το σπάνιο προνόμιο να δουν το «Blade Runner» στην Final Cut εκδοχή του, με εκθαμβωτική ψηφιακή κόπια και δυναμικό ήχο, αφορμές που οδήγησαν στις θερμές ευχαριστίες πολλών θεατών, αμέσως μετά το τέλος της ταινίας. Τους ανταποδίδουμε τις ευχαριστίες και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες, πολυαναμενόμενες προβολές του 12ου AOAFF. Πάντα με τις υψηλότερες ποιοτικά συνθήκες εικόνας και ήχου.