AOAFF 2021: Το φεγγάρι πάνω από την οθόνη του Τριανόν για το «Klute» του Άλαν Πακούλα - αφιερωματα , photo gallery || cinemagazine.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ / PHOTO GALLERY
12:43
23/8

AOAFF 2021: Το φεγγάρι πάνω από την οθόνη του Τριανόν για το «Klute» του Άλαν Πακούλα

AOAFF 2021: Το φεγγάρι πάνω από την οθόνη του Τριανόν για το «Klute» του Άλαν Πακούλα

Μια πανέμορφη προβολή για μια θαυμάσια ταινία επεφύλασσε το 11ο Athens Open Air Film Festival, ως πρώτη προβολή μετά τις διακοπές, λίγο πριν κατεβάσει την αυλαία του για φέτος. 

Από το cinemagazine.gr

 

Έντεκα η ώρα βράδυ της Παρασκευής, το 11ο Athens Open Air Film Festival παρουσίασε μια επετειακή προβολή για τα 50 χρόνια από την πρώτη προβολή του «Klute» («Η Εξαφάνιση») του Άλαν Πακούλα στον κινηματογράφο Τριανον και στην ανοιχτή οροφή πάνω από τα κεφάλια των θεατών εμφανίστηκε μαγευτικά το φεγγάρι.

Οι Η.Π.Α. στα χρόνια του Πολέμου στο Βιετνάμ, η σεξουαλική απελευθέρωση και η θέση της γυναίκας σε μια τυπικά πατριαρχική πραγματικότητα, η συλλογική μανία του Χόλιγουντ και του μέσου Αμερικανού με τις σύγχρονες συσκευές καταγραφής ήχου και επικοινωνίας, όλα συμπυκνώνονται στην με διαφορά κορυφαία στιγμή του Άλαν Τζέι Πακούλα.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, ήταν για ακόμα μια φορά αρωγός στην συνδιοργάνωση της προβολής.

Τελευταίο ραντεβού, με το οποίο θα κλείσει την αυλαία το 11ο Athens Open Air Film Festival, η πρεμιέρα της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God) της Γελένα Πόποβιτς, την Τρίτη 24 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα), ενώ μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει Q & A με τη σκηνοθέτιδα της ταινίας και τον συνθέτη, Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ.