«Η Χαμένη Κόρη» στο 12ο AOAFF: To απολαυστικό Q&Α της Μάγκι Τζίλενχαλ - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
10:00
2/8

«Η Χαμένη Κόρη» στο 12ο AOAFF: To απολαυστικό Q&Α της Μάγκι Τζίλενχαλ

To 12ο Athens Open Air Film Festival ξεκίνησε λαμπερά με την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «Η Χαμένη Κόρη» παρουσία της Μάγκι Τζίλενχαλ στο κατάμεστο από 1000 θεατές Θέατρο του Αττικού Άλσους. Παρακολουθήστε το χορταστικό Q&A που ακολούθησε μετά την προβολή της ταινίας.

Το 12ο Athens Open Air Film Festival ξεκίνησε με την πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ (The Lost Daughter) της Μάγκι Τζίλενχαλ, παρουσία της σκηνοθέτιδος, του καταξιωμένου ηθοποιού Πίτερ Σάρσγκαρντ και πλήθους Ελλήνων συντελεστών.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Open Air Film Festival, Λουκάς Κατσίκας, εξέφρασε τη χαρά του για την φιλοξενία της πρεμιέρας της ταινίας «Η Χαμένη Κόρη» τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στις Σπέτσες καθώς «στο Φεστιβάλ θεωρούμε ότι το γεγονός ότι ταινίες τέτοιου βεληνεκούς και τέτοιας καλλιτεχνικής αξίας γυρίζονται στην Ελλάδα με αυτόν τον εξαιρετικό και επαγγελματικό τρόπο είναι ένα είδος υψηλής ποιότητας πολιτιστικού τουρισμού για την χώρα μας». Στη συνέχεια, ο Λουκάς Κατσίκας παρουσίασε τη μεγάλη προσκεκλημένη της βραδιάς, Μάγκι Τζίλενχαλ, αναφέροντας ότι «η δημιουργός πραγματοποιεί με την ταινία της κάτι απαραίτητο: να διηγείται πολύ σημαντικές ιστορίες γυναικών από τη σκοπιά της πολύ περήφανης και πολύ ξεχωριστής γυναίκας που είναι η ίδια». 

Μετά την προβολή της «Χαμένης Κόρης» ακολούθησε Q&A με τη Μάγκι Τζίλενχαλ το οποίο συντόνισε ο αρχισυντάκτης του cinemagazine.gr, Πάνος Γκένας. Η Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα αφού ευχαρίστησε εγκάρδια το Athens Open Air Film Festival κάνοντας λόγο για την προβολή «που γίνεται απόψε κάτω από την εντυπωσιακή σελήνη, ειδικά για ένα φιλμ που μιλά για τις γυναίκες, τον ωκεανό, την Ελλάδα, τα νησιά», παρέμεινε για περισσότερη από μία ώρα απαντώντας στις ερωτήσεις.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια το Q&A της Μάγκι Τζίλενχαλ, στο οποίο μιλά για:

- το αν η κριτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Χαμένης Κόρης» θα την οδηγήσει αποκλειστικά πίσω από τον φακό

- την έμπνευση που της έδωσε το ομώνυμο βιβλίο, αλλά και για την συνεργασία της με την Έλενα Φεράντε

- τα κινηματογραφικά εργαλεία που εξερεύνησε στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο

- την επιλογή της Ελλάδας και την εμπειρία των γυρισμάτων στις Σπέτσες

- το θέμα-ταμπού της ταινίας

- το πολύχρονο ενδιαφέρον της στο ευρύ φάσμα της μητρότητας

- τις κινηματογραφικές επιρροές της

- τις συμβουλές σε νέες δημιουργούς